[]

Yüksek Lisansa hazırlanmak

Edebiyat fakültesinde öğrenciyim. 3.sınıfa geçtim. Mezun olunca kendi bölümünde yüksek lisans yapmayı amaçlıyorum.

Dönem başlayınca uzun süreli olarak ingilizce kursuna devam edeceğim.

Yüksek lisans için,

Lisans not ortalaması 2,50
ALES 55
TOEFL 79
IELTS 6,5

gibi gereklilikler var.

Ben bunlara nasıl çalışabilirim? Ayrıca yüksek lisansta kabul edilebilmek için önümüzdeki 2 sene boyunca ne gibi çalışmalar yapmalıyım=

 
gereklilik var diye bu puanları hedef belleme sakın :D

toefl, ielts istemesi garipmiş yds/üds/kpds yeterli idi. emin misin toefl ve ielts konusunda? yani bu sınavlar daha zor olur.

lisans ortalamanı ne kadar yükseltsen, o kadar iyi. neticede başvuranlar arasından sıralama yapılıyor.

ales'e çalışmak için de deneme çözmelisin. özellikle sözelden çalışacağın pek konu yok. paragraf, anlam, mantık fln işte. edebiyat bölümü için ales'ten sözel yapman gerekiyordur sanırım. onun içinde sözel 1 , sözel 2 ve sayısal 1 çözeceksin.soru çözme hızını ne kadar arttırırsan o kadar iyi. bunun tek yolu da bol bol soru çözmek. tekrar söylüyorum önemli olan çözme hızın. =)
  • pokemonk  (12.07.15 00:46:37 ~ 00:47:21) 
aleste 55 alamazsan zaten okuma, diplomayı da yırt at.

ortalamanın psikolojik sınırı ne onu öğren, o 2.50 hiç de reel bir değer değildir genelde. bölüme okula göre değişir ama kafadan bi 3 isterler.

toefl 120 üstünden. 79 iyiye yakın bir ingilizceyle alınır.

mülakatı geçmek için kendini doldurman lazım. hocalarla muhabbet kur, edebiyat alanına katkı yapabileceğini düşündüğünü göster. güzel de bi bitirme yazarsan sorun olmaz.

not: edebiyat öğrencisi değilim, bunlar çok genel kriterler. edebiyat için de böyle olduğunu biliyorum çevremden.
  • yazmamaya yemin eden adam  (12.07.15 00:48:04) 
Arkadaşlar bu rakamların asgari rakamlar olduğunun farkındayım.


  • tavish11  (12.07.15 00:58:09) 
Sözel puan türünde öğrenci alan bölümlerde 80 üzeri alman lazım alesten. En azından bunu hedefle. 80 puan alabilmen için matematik çözmene gerek yok. Sadece sözel çözerek 90 bile alabilirsin. Ales için kurs filan gerekmez. Sadece çok oku ki zaten okuyorsundur. Kendi bölümünde yapmak istediğin için hocalara niyetinden bahset, bilgi almaya çalış. Mülakat çok önemli nasıl geçtiğini öğren. Ne çalışmak istediğini düşünmeye başla, ilgini çeken konulardan hocalara bahset filan. Gerisi gelir.


  • iyiaksamlarbayan  (12.07.15 01:12:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.