[]

seçmeli ders

sevgili duyurucular. seçmeli dersleri seçmessem ne olur (anadolu üniversitesi sinema televizyon 2. sınıftayım). birde bazı zorunlu derslerin kontenjanı dolmuş nası olur bu iş?




 
mezuniyet için toplamda belli bir kredi sayısına ulaşmanız gerekir.(ör: 150,170 gibi, bölümden bölüme değişir) mezuniyet için gerekli olan kredi miktarını sadece zorunlu derslerle toplamanıza imkan yoktur, seçmeli dersleri seçmediğinizde krediniz eksik kalır, mezun olamazsanız.

ayrıca seçmeli derslerin amacı, öğrencinin alması gereken zorunlu, formal eğitimin yanında, ilgisi olan alanlarda da eğitim alabilme, çalışma yapabilmesidir. bu yüzden seçmeli dersler sadece kredi tamamlamaya yaran bir araç gibi görülmemeleri,seçilirken verilmesinin kolay olması,devam zorunluluğu olmaması..v.b kriterler yerine sizi geliştirebilecek, hele ki rtv gibi bir bölümde, mezuniyetinizden sonra da karşı tarafa sunabileceğiniz, sizi ayrıcalıklı kılması v.b kriterlerin göz önünde bulundurulması gerekir.

zorunlu dersin kontenjanının dolmuş olması, bu dersin sizin üzerinizdeki sorumluluğunu kaldırmayacaktır. bu dönem kontenjan dolduysa da ilk fırsatta almanızı tavsiye ederim. ayrıca ders kayıtları yapılmadan önce daha planlı davranmanız, almanız gereken dersleri, yanına seçmeli dersleri de koyarak kabataslak bir plan yapmanızı, kayıt esnasında sizin planınızın uygun olmaması halinde(ders çakışması, kontenjan dolması v.b nedenlerle) mutlaka yedek bir planınızın olması sizin yararınıza olacaktır. danışman hocanız, emin olun, size bu konuda tahmin ettiğinizden daha yardımcı olacak, sorularınıza içtenlikle yanıt verecektir. (tabii kayıt günü sallana sallana gidip "ne seçeyim hocam?" gibi ucu açık muğlak bir soru sormadığınız sürece!!!)
anadolu üniversitesi rtvs bölümü alanındaki en iyilerinden bir olup, seçmeli derslere verdiğiniz önem ve özenle kendinizi sektöre en iyi koşullarda hazırlamanıza yardımcı olacaktır. bunu reklam yapmak için değil eski bir anadolu üniversitesi mezunu olarak,içtenlikle söylüyorum.

not:cümle düşüklüklerinin kusuruna bakmayın lütfen, çok yoğunum, düşünüp, yazdıklarımı toparlayacak fırsatım olmadı.
  • balik kraker  (17.09.09 09:38:12 ~ 09:41:55) 
eğer ikinci sınıfın ( veya birinci) zorunlu dersleriyse alamadıkların danışmana git, öğrenci işlerine telefon ettir kontenjan arttır. üst sınıfın derslerine kontenjan açtırmak istersen dersin hocasına git onu ikna edip danışmanını arat. seçmeli dersleri illa bu dönem almak zorunda değilsin istersen dördüncü sınıfta hepsini birden alırsın sana kalmış, ama kaç krediyse artık mezuniyete kadar tamamlayacaksın.


  • aero dynamik  (17.09.09 10:45:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.