[]

Bizim millet yaya veya araç kullanırken neden böyle yahu?

Malumunuz araçlar trafikte yayaları böcek olarak görüyor. Yol vermek bir yana durmuş trafikte karşıdan karşıya geçerken dahi ezilme tehlikesi yaşıyorsunuz sürekli. Araç kullanırken diğer araçların yaptıkları da malum, uzun uzun yazmaya gerek yok.

Yaya olarak kaldırımda yürürken daracık yerde birden önünde duranlar, arkadan hızlıca geldiğin halde önünü kesenler, beşli gruplarla tüm yolu tıkayanlar vs çok fazla salak saçma durumla karşılaşıyor insan.

Bilmem ben mi çok takılıyorum ama gerçekten sinir bozucu insanların medeniyetsizliği.

 
ben anahtarla çiziyordum bi ara, özellikle tam karşıya geçmek tek yol olan bi yerde önümde duran araba, minibüs felan görmeyeyim hemen sevgilimin adını kazıyıp uzaklaşıyorum. ne bok yiyosa yesin, genelde evimin çevresinde olduğu için atarlanan dangalakları da bi güzel pataklıyorum. insanlıktan nasibini almayana başka iyilik yapmanın anlamı yok.


  • masa penisi  (11.07.15 16:37:20 ~ 16:38:14) 
oğlum az bile takılıyoruz bence. yaşanmayacak nefes alınmayacak bir yer burası. elbet güzel yerleri var, elbet güzel insanlar var ama o kadar az ki denk gelmiyor.

dün araç kullanıyorum, ufaktan virajlı yol, geliş - gidiş. karşıdan öyle bir geliyor ki afedersin amkodumun çocuğu, resmen canıma kast etti. ara sokak ve virajlı yolun ortasından 80km/h ile geliyor. hemen frenledik karşılıklı, ben 20 ile falan seyrediyordum, çünkü karşıma bi o.ç çıkabileceğinin bilincinde olduğum anlardandı. dalgın ve yorgun değilsem hep bir şeyler çıkabilir, bir şeyler olabilir kafasındayım genelde.

sonra yan yana gelince elini kaldırdı, sanki suçlu benmişim gibi. öyle araba mı kullanılır a.kodumun oğlu dediğim gibi bastı gitti. hayır çarpsa bana gittim ya, gg'yim resmen.

böyle insanların kimseye zarar vermeden duvara falan vurarak farkındalık kazanmaları lazım. hem suçlu hem güçlü insanlar gördükçe yaşadığım yerden de, insanlardan da ayrı tiksiniyorum.
  • 1zenciolmasamda  (11.07.15 16:41:45) 
Ben almanyada yasiyorum, daha gecen hafta nezih bir yerden turklerin yogunlukta oldugu bir mahalleye tasindim. Bisikletle okula giderken kullandigim yolun mesafesi ve yapisi digeriyle birebir ayni. Trafik isigi falan ikisinde de yok. Ama digerinde 5 dakikads okuldayken burda 10 dakikadan fazla suruyor cogu zaman. Cunku bisiklet yolu turkler tarafindan direkt yok sayiliyor.

Bir de gecenlerde bisiklet yolunda kirmizi isikta beklerken onumde, bisiklet yolunda duran yayalara dilililili zil caldim. "Yuruyoz ya iste 2 saniye beklesen patlar misin" dedi bana amca.
  • letheavendangered  (11.07.15 16:51:57) 
Takilmamak mumkun degil. Isin kotusu bu sadece bir trafik sorunu degil, her alanda olan bir kultursuzluk sorunu.


  • f_d  (11.07.15 17:12:25) 
@1zenciolmasamda
neresi acaba o güzel yerler? ya da güzel insanlar? ben daha hiç denk gelmedim.

  • hzben  (11.07.15 17:12:42) 
nerede eski şoförler?
cevap, şoförlerde jenerasyon değiştikçe acelecilik, tahammülsüzlük, artıyor, hoşgörü azalıyor. sonrada böyle oluyor.

  • etna  (11.07.15 17:45:05) 
Hem bu konuda denetimlerin ve cezalarin caydirici olmamasi, hem de insanin icindeki kendi disiplin dürtüsü az oldugundan diye dusunuyorum.

Bence de insanlarin medeniyetsizligi vs asiri sinir bozucu, abime bile sinir oluyorum, mal gibi araba kullaniyor pis cahil, binmiyorum onun kullandigi arabaya mesela.
  • yuzır  (11.07.15 18:05:02 ~ 18:06:09) 
Bu magandalıktan ben de tiksindim artık. Sadece yaya-sürücü meselesi de değil bu, bakkalda, iş yerinde, lokantada, hastanede filan da aynı magandalık başka şekillerde karşına çıkıyor.


  • fadetoreality  (11.07.15 18:26:52) 
Milletçe genel olarak öküz ve karşımızdakine tahammülsüzüz bu bir gerçek. Araç kullanırken ayrı, yaya olarak yolda yürürken ayrı, bisiklet kullanırken apayrı sinir yaşıyorum. Sürücü yaya fark etmez, herkes önceliği kendisinde görüyor. Geçen bir sokağa girdim arabayla arkamda da en az 10 tane araç var ve yol tek şerit. Sokak da tek yön. Neyse sokağın diğer ucundan teyzenin biri yardıra yardıra geldi, bana da el kol yaptı "Geri git" anlamında. Ters yönde olduğunu söylesem de "Bana ne ben böyle gidicem" dedi, ellerini kavuşturdu bekledi öyle. Arkada bir sürü insan bekliyor filan. Yemin ederim arabadan inip bir tane ağzına vurasım geldi en sonunda.

Yayalar desen onlar da sütten çıkmış ak kaşık değil. Kendisine kırmızı yandığı halde yola atlayanlar, korna çalınca el kol yapıp küfredenler... Özellikle Mecidiyeköy'de sabahları yolda yürüyen yayalar yüzünden Walking Dead atmosferi ile işe gidiyorum her gün. Bisiklet sürersin, bisiklet yolunun yarısında mangallar sıralanmış, bisikletle geçtin diye sen suçlu olacaksın neredeyse... Herkes kendini dünyanın en önemli insanı olarak görüyor, önce o geçecek geri kalan böcekler beklesin, tüm öncelikler kendilerinde kafasındalar, temel sıkıntı bu.
  • dust in the wind  (11.07.15 18:36:15) 
@hzne bilmiyorum abi işte. öyle de demesem çok karamsar olacaktım, ki bence de yok.

@etna olayın eski şoförlerle alakası tabi var ama bi de artık her önüne gelenin kredi çekip araba alabilmesiyle alakalı bi durum bu. araba lükstü eskiden, epey lükstü yani. şimdi herkesin altında kıyak kıyak arabalar. dolayısıyla para kazanmayı, harcamayı bilmeyen, görgüsüz, eğitimsiz tipler aramızda
  • 1zenciolmasamda  (11.07.15 18:39:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.