[]

Moleküler biyoloji üni

Tercihler geldi çattı. Kafamda her zaman odtü vardı şimdi bilkent odtü düşünüyorum. Bu ikisi dışındaki okullardan da olabilir tabi ki tercihim. Sizce hangi üniyi seçmeliyim? Nedenleri ile birlikte yazarsanız harika olur :))




 
işsiz kalırsın giden arkadaşlarım var.


  • ougkour  (11.07.15 15:10:40) 
yahu git oku makineni, molekuler okuyup butun gun çiş bok analizi mi yapacaksın?

Biliyorum böyle sana scifi, bilimkurgu tarzı gelıyo ''oo molekuler booloji'' falan diye ama yeminlen öle deil kuzum. şu anda senin hayatını kurtarıyorum farkında olmayabilirsin ama git oku makine!!!!!
  • anonymice  (11.07.15 15:12:08 ~ 15:14:33) 
tabi ki bilkent. bitmeden tanıtım günlerine gidin bence.


  • yedekhesap  (11.07.15 15:14:41) 
Bilkent daha iyi ama yurtdışında yaşamayı düşünmüyorsanız Türkiye'de arge sektörü pek iyi durumda olmadığından sonrasında sıkıntılı olabilir. Yurtdışında çok kolay doktora bulursunuz ama.


  • neferkitty  (11.07.15 15:16:22) 
Bilkent 1, ODTÜ 2 puanın bunlara yetiyorsa başka bir yer düşünme zaten.

Not: İÜ mezunu, çişbok analizi yapmayan moleküler biyolog.
  • evrim halkasi  (11.07.15 15:17:47) 
Ben de ikisi arasında kalmıştım. Bilkenti seçtim. 4. senemdeyim, gayet mutluyum. Çişbok da analiz etmeyeceğim ilerde.


  • Haldamir  (11.07.15 15:28:05) 
Yok öyle sci fi falan gelmiyor. Mühendislikler hiç ama hiç ilgimi çekmiyor. Tıbbı da istemiyorum.

Ben odtü diye düşünüyordum hoca kadrosu olarak. Bilkentin bütün kadro resmen kansere adamış kendini. Neden bilkent dediniz ki :/ Bu arada sıralama olarak 6 bindeyim. Büyük ihtimalle bilkent burslu da oluyor ama benim bir yanım hala odtü diyor :/
  • Atimi  (11.07.15 15:48:03 ~ 15:50:01) 
Sen oldukça bilinçli durumda tercih yapıyorsun sanırım. İçinden ODTÜ geçiyorsa onu seç. Bilkent gerçekten kanser ağırlıklı, ancak çok iyidir hocaları. Keza ODTÜ'nün de hocaları çok iyidir ve daha çeşitli konularda çalışırlar. Bence hiç kafanı bulandırma. "Tüh keşke Bilkent'i seçseydim" diyeceğin bir durum yok zaten ODTÜ'de.


  • evrim halkasi  (11.07.15 16:08:34) 
Dört yıldır aynı bölümü istiyorum baya bir araştırma fırsatı buldum bu zaman içerisinde :)) İçimi rahatlattiniz teşekkür ederim.


  • Atimi  (11.07.15 16:12:51) 
Bu bölümü tercih etmeden önce gelecekte seni ne bekliyor ya da sen nasıl bir hayat istiyorsun? Önce bunları düşünmen gerekiyor. Eğer ki okumayı seviyorsan ve idealist bir kişiliğe sahipsen ve akademisyen olup ömür boyu öğrenci olacağım ya da lisans hayatımdan sonra yurt dışına çıkıp orada devam edeceğim diyorsan bu bölümü seç ama şunu bilmeni isterim ki Türkiye'de bu alanda bir cacık olmayacak arkadaşım. Bizim ülkemizde gerekli deneyler için sınırlı, belli başlı makineler var, yani yapabileceklerimiz kısıtlı. Halbuki millet yurt dışında deneylerini tamamlayabilmek için ülke ülke geziyor ve deneyi için gerekli kaynaklardan yararlanabiliyor. Bunu yapabilmen için de eğer ki bu bölüme gireceksen hakkını vermen gerek, onun dışında mezun olduktan sonra moleküler biyoloji ya da genetik okumak sana bir şey katmıyor, insanlara hala "genetik mi? o ne fizik, biyoloji gibi bişi mi" sorularıyla karşılaşıp onun açıklamasını yaparken bulabilirsin. Sevgiler

Edit: Ayrıca seçim yapmadan önce iki okulu da git gez, olanaklarını gör.
  • küçük kara balık  (11.07.15 16:16:21 ~ 16:21:52) 
küçük kara balık +1. çiş bok analizinden kastım buydu.


  • anonymice  (11.07.15 16:20:00) 
Zorlu bir süreç bekliyor biliyorum. Zaten hangi meslek kolay ki artık? Yüzlerce mühendislik fakültesi açılmış durumda. Dört beş yıl sonra mühendislik de patlar zaten.


  • Atimi  (11.07.15 16:29:09) 
iyte arkadaşım iyte.
çünkü burada bilimsel olarak ileriye dönük çalışmalar yapılıyor. eğitim kalitesi olarak bilkent ve odtü düzeyinde.
(bkz: iyte)
  • rakicandir  (11.07.15 16:47:28 ~ 16:48:01) 
Uzun bir süredir iyte istiyordum. Gerçekten kaliteli bir okul ama odtü bilkent kadar kaliteli olduğunu düşünmüyorum. Zaten bölümü seçmemde iyte den cenk beyin çok büyük bir katkısı var. Lablari da güzel gayet.


  • Atimi  (11.07.15 17:13:58) 
Boğaziçi kadrosu biraz karışıkmış galiba. Hocalar arasındaki çekişmeler yüzünden kadro oturmamış duyduğuma göre. Bir de boun çıkışlı çoğu kişi odtü yu tavsiye etti o yüzden boğaziçi yi eledim gibi gibi.


  • Atimi  (11.07.15 17:17:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.