[]

Müşterinin vefatı sonrası banka hesabındaki para

Herkese selam,

Vefat eden bir banka müşterisinin hesabında bulunan paranın varislere ödenmesi aşaması ile ilgili olarak;

1- varislerin vefatı bankaya bildirmesi ve veraset ilamı çıkartılması dışında atması gerekli hukuki adımlar nelerdir.
2- veraset ilamı çıkartıldıktan sonra varislerden birisi diğerine paranın hesaptan çekilmesi ile ilgili vekalet verebilir mi, yoksa tüm varislerin istisnasız banka şubesine gitmesi mi gerekli ?

Kesin bilgisi olan veya benzer olaylarda tecrübesi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

 
merhaba 3 hafta once babam vefat etti biz de bu islerle ugrastik.

Hastaneden verilen olum belgesi ve de veraset ilami ile birliktw gidiyorsunuz. Butun varisler olmak zorunda ancak bizim mesela finansbank ta 75 tl vardi ve biz 3 kisiyiz abim ben annem. Bankadaki gorevli abim olmadigi halde hesabi kapatti ( normalde kapatmiyorlar para az diye kapatti ) sonra da bizim hakkimiz olan odemeleri yapti abiminkisi icin kendi gelip alacak dedi.
  • oscar  (11.07.15 12:37:05) 
başınız sağ olsun. ben de vekalet olayı ile ilgili bilgi vereyim. tüm varisler veraset ilamı çıkarıldıktan sonra varislerden birine yapılacak tüm işlemler için ya da sadece banka hesapları için vekalet verilebilir.kesin bilgi. noterde söylerseniz hallederler.

@oscar hocam sizin de başınız sağ olsun.
  • eksenhareketi  (12.07.15 04:05:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.