[]

Sarıyer'de yaşam-ulaşım

Herkese selamlar,
Belki okudunuz belki okumadınız, eşi Sarıyer'de, kendi Şişli'de çalışan biri olarak 2 yıl Ümraniye'de oturup işkence çektik.
Sonunda herşeyi göze alıp Sarıyer'e taşındık.
Şimdi hayatımızı buraya göre düzenlemeye çalışıyoruz.

Taksim, Mecidiyeköy, efendime söyleyeyim abartıp Bostancı, Kadıköy vs. taraflarından, günün abuk saatlerinde buraya nasıl ulaşırız? Dün akşam ilk defa test edelim dedik, Karaköy'den Sarıyer'e tramvay, f,nukuler, metro, taksi dörtlemesiyle gece 1.5'ta anca vardık..

Her türlü ulaşım tavsiyesine açığım.
Aklınızda ne varsa dinlerim.

 
karaköyden tramvay finukuler ile biraz uzatmış gereksiz yol yapmışsınız, direk tünel ile şişhaneye çıkıp oradan metro. hacıosmandan da sanırım dolmuşlar olması lazım sarıyere. bu söylediğim sanırım bir 15dk kadar kısaltabilir yolunuzu.


  • aboutablank  (11.07.15 10:50:25) 
gece 12'de metronun kapandığını göz önüne alarak, metro - marmaray ile yenikapı, ordan hacıosman metrosu olabilir.


  • zgrydn  (11.07.15 10:53:27) 
1.5 saat çok fazla o zaman mecidiyeköyede 1 saatte varacaktınız.


sarıyer mükemmel bir lokasyon olup uzak diye tabir edilen bir yerdir.yapacağınız tek şey taksimdeyseninz geceleri 25g yada 40 iett otobülerini kövalamak. bu iki otobüs gece boyu olur ve yarım saatte biri kalkar elbet. güzergahlarına bakınız yoltarifi.com dan.

mecidiyeköy:25g bu güzergahdan geçer. ayrıca metrobüsle zincirlikuyuya gelip burdan sarı başlıklı minibüslere binebilirsiniz hatta bazı siyah başlıklılarda gidiyo dikkat ediniz.ancak minibüsler 1:30-2 gibi biter.

bostancı:taksim dolmuşuna binip beşiktaşta inip -40 yada minibüse biniyorsunuz. bu minibüsler beşiktaştan kalkar zincirliden leventten geçip sarıyere gider.
kadıköy:yine dolmuş artı yukardaki seçenekler.
  • keshdurden  (11.07.15 10:54:10 ~ 10:55:34) 
Ulaşım süreleri aslında hiç fazla değil.
Ümraniye'de otururken zaten 1.5-2 saati arabada geçiriyordum.
Şimdi gündüz vakti kafama esince otobüs-metro çiftiyle 45dk'da istediğim yerde oluyorum.
Sanırım tek sorun akşam gezmelerinde olacak.
Taksim'deki 25g ve 40 serisini takip edeyim bi süre..
  • quaker  (11.07.15 11:46:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.