[]

Sözlük kadınlarına soru

Merhabalar. İki konu var danışmak istediğim. Birincisi, tırnaklarım kat kat soyuluyor. Hep aynı tırnaklarımın aynı yerlerinde oluyor bu. Kestim, törpüledim, bakım yağı kullandım, vitamin kullandım ama geçmedi. Oje sürünce hele çok çirkin görünüyor katlar ayrıldıkça. Ne yapabilirim?

İkincisi ise bacaklarımla ilgili. Kısa etek giydiğim zaman henüz çıkmamış kıl kökleri siyah siyah belli oluyor çünkü tenim ziyadesiyle beyaz. Hani spreyler falan oluyor ya bacağa sıkılan,renk falan vermek için, öyle bir şey kullansam işe yarar mı? Önerebileceğiniz bir marka var mı? Bir de bu spreyleri, kremleri vs. kullandığım zaman bacağımın değdiği yerler leke olur mu koltuk vs.?

Teşekkürler şimdiden!

 
ilk sorun için: kan değerlerine baktır. demir eksikliği olabilir. çinko da. ferritine bi bakılsın kanında.

ikinci soruna cevabım yok malesef öyle bi problem yaşamadım. hafif hafif kese yapsan iyi gelir belki
  • shotgunwoman  (11.07.15 02:30:10) 
Tirnaklar icin zeytinyagi ve limon iyidir.kat kat soyulmalara nasil gelir hmm iyi gelir bence.dene bakalim.


  • safsafinaz  (11.07.15 02:35:25) 
Mantar olabilir belki tirnaginda. Nadir de olsa el parmaklarinda da gorulebilen bir durum.

Bacaklara gelince.. Jilet ve epilasyon aleti degil, agdayla almak bu goruntuyu azaltabilir ve belki tuy sarartici kremler ise yarayabilir.
  • kuehles blondes  (11.07.15 02:39:53) 
İkinci soruna cevap vereyim, sakın o spreylerden kullanma çok yapay duruyor. Bacaklar sarı veya turuncu vücudun geri kalanı pembe beyaz durunca (ki ben de aşırı beyaz tenli bir insanım, deneyimlerimi aktarıyorum) berbat görünüyor. Kıl kökü belirginliğinin kesin bir çaresi yok maalesef açık tenli bir insansan bunun önüne geçmen zor. Ama diyebilirim ki, sir ağda ve banyodan çıkmadan önce bacaklarına soğuk su tutman (3-5 dk) işe yarıyor biraz.


  • köstebek kurabiye  (11.07.15 11:20:29) 
tırnaklar için biotin almanızı önerebilirim.


  • kakao  (11.07.15 12:38:44) 
sprey ten rengi çoraptan hallice bişi çok gereksiz. bi de pahalı


  • alfabetik dusler  (11.07.15 15:53:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.