[]

vize soruları... kafalar karışık.

interrail türkiye grubundan yanıt alamadık. vakit de geç oldu ama uyumayan birileri vardır belki. kopipasta:

selam insanlar.
ön bilgi: geçen sene italya'dan aldığım 6 aylık schengen vizem vardı (verdiğim plana sadık şekilde italya'dan girip macaristan'dan çıkmıştım). öğretmenim.
durum ve sorunlar: bu sene ispanya'dan başlayacak ve fransa ile portekiz'i de içerecek şekilde gezeyim diyorum ama birkaç sorunum var. birinci sorun:
vfs adamları "sen ankara'dan başvurmalısın" diyor internet sitelerinde ve ankara'dan randevu almak istediğimde uygun tarih olmadığını görüyorum.
e benim ankara'dan başvurmam zorunlu mu şimdi? ya da randevu almam? büyük ihtimalle zorunludur ama aksini yapanların tecrübelerini duymak istiyorum. konsolosluk günde 2 kişicik ile görüşebiliyormuş vize için. ikinci sorunsa şu:
ispanya biletleri çok pahalı. fransa'dan girsem adamlar geri postalayabilirler, değil mi? risk beni ürkütüyor. bu da çok soruldu biliyorum ve anladığım net bir yanıtı da yok.
herkese tiramisular diliyorum soğuk soğuk

 
ikinci sorun için:

schengen almışsan italyadan ve ilk girişini italyadan yapıp çıkmışsan daha önce, bir sonraki girişin nereden olduğunun bir önemi yok diye biliyorum. ama ilk giriş yaptığın ülke önemli. vizesini aldığın ülkenin sınırlarından schengen'e girmelisin.
  • dunden kalmis yemek  (11.07.15 02:19:59) 
Hangi sehirde ikametgahin? Basvuru hangi konsoloslugun bolgesindeyse ona yonlendiriyorlar.

Madem fransadan girmek istiyorsun, neden fransadan vize almiyorsun onu anlamadim. Ya da hangisinden vize almak istedigini anlamadim daha dogrusu.
O geri postalama muhabbeti acikcasi cok muallakta. Yollayabilir de yollamayabilir de. Mesela boyle durumlarda atiyorum x vizesiyle y den giris yaptin. "Seyahatim agirlikla x te olcak ama bilet fiyatlari uygunglu sebebiyle size yani y'ye geldim. Ama cogunlukla xte olcam, o yuzden vizeyi ordan aldim" diyebilirsin. Bu sayede rahatca giren arkadaslarim oldu.
  • kuehles blondes  (11.07.15 02:38:04) 
vfs adamlarına özellikle telefondakilere çok güvenme. her kafadan ayrı çalıyolar. arkadaşım ispanya hollanda planı için ilk giriş yaptığı ispanya'ya başvurdu. hayır sen hollandadan alman lazım dediler ve istanbula gönderdiler. istanbuldakiler de hayır hollandadan başvuramazsın ispanyadan başvurabilirsin dediler. baya bir sinir harbi geçirdik. soruna gelecek olursak :) schengen bölgesinde en çok hangi ülkede kalacaksan o ülkeye başvurman gerekiyor. eşit sürede kalıyorsan giriş yaptığın ülkeye başvurmalısın. ayrıca istediğin yerden başvurabilirsin. tamamen götlüğüne git şuradan başvur diyorlar.


  • imo  (11.07.15 02:52:42) 
ya en kolay hangisinden alabiliyorsan al. ben 2-3 defa farklı ülkelerden alıp farklı ülkelerden girdim. bir şey olmadı. sadece almanya ve yunanistan'ın kıllık yaptığını duydum. neden vize aldığın yerden girmiyorsun derlerse o seyahatim iptal oldu dersin olur biter.


  • merhum  (11.07.15 09:28:09 ~ 09:28:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.