[]

Hangi işlemci daha iyi?

Masaüstü bilgisayarımın işlemcisi;
Intel Pentium D 930 3.00 Ghz
Bir arkadaşımda ise;
Intel Core 2 Duo E6320 1.8 Ghz işlemci var.Bu işlemci pcnin üzerindekine nazaran daha yüksek bir hız sağlarmı yoksa hemen hemen aynı etkiyimi yaratır?

 
bu senin işlemcinin bir üst modeli: www.cpubenchmark.net
buda arkadaşının: www.cpubenchmark.net

seninkinin üst modeli bile diğer işlemciden geri kalıyor. yanlız arada çok ciddi bir fark yok. ciddi işlemci gücü kullanan işlemler yapmıyorsanız gözle görebileceğiniz bir fark değil.

yalnız şöylede birşey var. laptop içerisindeki işlemciler laptop design'ı gereği daha kolay ısınırlar. uzun süre yük altında çalıştıklarında soğuyamazsa, üzerindeki yükü atmak için sistemi restart edebilir. uzun süren yüksek cpu kullanımlı işlemler yapılıyorsa masaüstü daha iyi bir tercih.
  • maden suyu  (10.07.15 20:36:24 ~ 20:39:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.