[]

modern tıbbın en kapsamlı alerji testi

modern tıbbın bulmuş olduğu en kapsamlı alerji testini yaptırmak özel hastanelerde kaç liraya mal olur? bahsettiğim testin özel bir adı var mı, ne var ne yoksa hepsine karşı test edileyim istiyorum ne varsa çıksın




 
Tıp ne kadar gelişirse gelişsin hayatınız boyunca alerjik olacağınız maddeleri gösterebilen bir test olmayacaktır. Sadece ''mevcut'' alerjik maddelere yönelik kesin ve güvenilir test yapılır.
Henüz hiç arı sokmamış bir insanın , arıya karşı alerjisi olması mümkün değildir ama bir kez soktuktan sonra vücut o maddeyi tanır ve bir nevi ''bir daha karşılaşırsan tepki göster'' kodunda antikor üretir. 2. karşılaşmada eğer bu antikor oluştuysa alerjik reaksiyon gösterir. 1000 kez arı sokması yaşamış bir adam 1001. sokmada hiç alerjisi yokken de alerjik reaksiyon gösterebilir.

Özet: durduk yere vücudunuzun hiç tanımadığı ve ''şüphenizin olmadığı'' dünya kadar maddeyi vücudunuza tanıtmak güvenilir bir yöntem değildir.

Vücutta alerjik reaksiyon gelişmiştir, ''dün çilek yemiştim doktor bey'' dersin o zaman çileğe karşı alerjin var mı diye bakarlar. Ya da astımın vardır belli şüpheli maddelere bakılır. Durduk yere belki vücudunuza hiç girmeyecek bir maddeyi kendinize tanıtmak mantıklı bir şey değil. Doktorlar da bu kapsamlı testi sadece şüpheli durumlar için yapıyor zaten.
  • neferkitty  (10.07.15 20:09:17) 
Neferkitty+1

Ayrica allerji testi 1 tup kan vereyim baksinlar diye olmuyor. Deriyi desip altina allerjen maddeyi koyup reaksiyon veriyor mu diye bakiyorlar

Yani istedigin gibi bi test teoride mumkun, pratikte degil
  • la noix  (10.07.15 20:24:10) 
Iki yıl önce özel bir hastanede kardeşime yapılmıştı. Kandan alerji testi diye. Ancak çok pahalıydı ozaman göre 300 tl vermiştik. Her hastanede yoktu ozaman. Şimdi durum ne bilmiyorum. Özel hastanelerde mevcuttur illaki. Bir adı var mı bilmiyorum ama kandan yapılan bir testi


  • stiletto heel  (10.07.15 20:50:19) 
@stiletto

O yapilan test direkt "suna alerjin var" mi diyor, "allerjin var" mi diyor?
  • la noix  (10.07.15 22:35:33) 
Direk yumurta, Çimen penesilin hatta çimenin dönem sonu Çimen mi( Eylül zamanındaki otlar) ya da ilkbahar çimenimi onu bile belirtiyor vs alerjin var diyor. Yanlış hatırlamıyorsam 20/25 madde var bunlara alerjin var mı yok mu onu belirtiyor.


  • stiletto heel  (10.07.15 23:17:54) 
@stiletto heel Alerjen spesifik IgE testi seninki, alerjene verdiğin yanıtı tam olarak göstermiyor. Bir de ona tek tek bakmak yerine gruplayarak bakıyorlar; süt-yumurta-soya vb. bir grup, polenler bir grup, akarlar başka grup gibi.


  • Lim5  (11.07.15 02:31:53) 
hepinize tek tek çok teşekkür ederim, zaman ayırıp yazmışsınız zahmet vermişim, çok teşekkürler. benim niyetim şu ki özellikle son 2 senedir sürekli bir hastalık halsizlik hali mevcut, sürekli hafif derecede bir ateş var ve boğazım sürekli şiş hissiyatı var, çok sık hasta olduğumu düşünüyorum ve hastalıklar çok uzun süre kalıyor bünyede, bununla ilgili geçenlerde doktora gittim d vitamini, kansızlık, tiroit vb ne var ne yoksa baktılar buralarda sıkıntı çıkmadı şükür ama ben hâlâ aynı dertlerden muzdaribim. gerçi boğazımda sık sık beyaz kütleler oluyor ama doktorlar hiç önemsemediler onu, herhalde bu durumumla çok ilgisi yok, ben de acaba alerji mi var bende diye düşündüm, doktorlar psikolojik olabilir dediler ama bir sıkıntım yok huzurum yerinde şükür. bunun üzerine doktora sormadan bir fiyat bilgisi alayım istedim sizlerden ama çok değerli bilgiler de öğrenmiş oldum sayenizde teşekkür ederim. en genelinden bünyeye zararı olmayacak bir test olarak değiştireyim olmazsa sorumu, bu kaça mal olur ve adı var mıdır bu testin?


  • lllllllllllllllllll  (11.07.15 10:35:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.