[]

15 yıl 3600 gün kıdem tazminatı

Bir iş yerinde 15 Yıl ve 3600 gün şartına uyan işçi kendi isteğiyle çıkınca kıdem tazminatı alabilir diye birkaç yazı okudum.
Peki bu işçinin ilk firması 5.yılında tasfiyeye girip şirketi kapatarak bütün işçileri yeni açtığı firmaya aktardıysa da bu şartlar geçerli mi?



 
Bu sürelerin bir iş yerinde olma şartı yok. Sigortalılık süresi içerisinde 3600 gün ve 15 yıl sigortalılık süresini doldurmanız lazım. Tabi bu kural 99 öncesi sigortalılar için geçerli.


  • hadi hadi  (10.07.15 15:16:30) 
bu alacağınız tazminat son işyerinizdeki çalışma sürenizdir.5 yıldır çalışıyorsanız 5 yıllık tazminat alırsınız.Bazı saf arkadaşlar 3 yıl çalışıp 15 yıl tazminat hayali kuruyorlar,olmaz öyle şey.


  • milli gurme  (10.07.15 16:23:07) 
bir iş yeri değil toplamda 15 yıl 3600 gün gerekli kısmi emeklilik için


  • sannora  (10.07.15 17:05:34) 
Ancak bu kadar süre bir iş yerinde çalışılıp kıdem tazminatı alarak işten ayrılma olayını sormuştum ben.


  • six packsiz  (10.07.15 17:13:05) 
@milli gurme
cevabından hiç bir şey anlamadım....

işverenin eski iş yerinin kapatırken nasıl kapattığı ve işçileri nasıl devrettiği önemli.. yani şu işçilerim hak ve alacakları ortak olduğum diğer firmaya devredilmiştir gibi bir evrak yapılıyordu. yapıldı mı?

16- Sözleşme sona ermeden sigortalının aynı işverene ait diğer işyerine nakli
böyle bir madde var. tam olarak neyi kastetmiş "farklı firmamı" yoksa "başka şubeye mi"


birin ikincisi kıdem tazminatı hak edildiği tarihten itibaren 10 yıllık zaman aşımına bağlıdır.

+hadi hadi
  • dokuzonbeş  (10.07.15 17:23:04) 
Basite indirgersek,bir işyerinde 5 yıl çalıştınız ve bu işveren iflas etti,ama farklı bir isimle yeni işyeri açtı.Haklarınız ne oldu?Sizin normal şartlarda eski işverenle tüm haklarınız kesilmesi ve kıdem ve ihbar tazminatınızı vererek yeni işyerine geçirmesi gerekir.Tazminat vermedi ise yol ikiye ayrılır,ya tazminat hakkınız ölecek ya da tüm haklarınızı yeni işyerine geçirecekler.Bunun cevabını ancak işveren verebilir.Benim anlatmak istediğim,iş değiştirme olayı 5 sene önce oldu diyelim be 5 senedir başka bir işverene aktarılmadan yani taşerondan taşerona gezdirilmeden çalıştı iseniz işvereninize gitmeden önce ssk dan alacağınız belge ile işyerine başvurduğunuz an yani 3600 prim günü 15 yıl sigortalılık süresi şartlarını taşıyor iseniz o şirkette ne kadar çalışmışsanız o kadar yani 5 yıllık tazminata hak kazanırsınız.Burada bahsi geçen 15 yıllık süreyi bazı arkadaşlar 3-5 yıl çalıştıkları işverenden devlet bana 15 yıllık süre hakkı verdi olarak yanlış şekilde yorumlamaktadırlar.Bilmem izah edebildim mi?Eğer şanslı iseniz,işvereninşz tasvşyeden önceki 5 yılıda kabul ettiyse 10 yıllık,etmedi ise 5 yıllık tazmşnat alırsınız.


  • milli gurme  (11.07.15 01:48:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.