[]

Bodrum'u bilenlere soru

Yalıkavak mı? Akyarlar mı?

Tatil için iki otel arasında kaldık. İki otel de benzer özelliklerde bu yüzden mevkiye göre karar vereceğiz.

Bodrum'u bilenler buraların her açıdan artılarını/eksilerini yazarlarsa karar vermemize çok yardımcı olacak.

Teşekkürler.

 
akyarlar.

yalıkavak yarımadanın kuzeyinde. dğeilmiş midir bilmiyorum ama denizini çok sevmem. dalgalı ve kayalıktır. oraların denizi genellikle öyledir. kumsal pek bulunmaz. o yüzden genellikle denizin üstüne iskele tarzı platformlar yapıp oradan denize girilir. türkbükü vs. hep öyledir. ben sevmem ama severseniz bilmem.

akyarlar civarındaki denize girilecek her yer koydur. çarşaf gibi denizi vardır, çoğunlukla da kumluktur. her ne kadar işletmeler tarafından parsellenmiş olsa da hepsi kumluktur. illa otelin önünden de değil, komşu koyların hepsinden denize girebilirsiniz. yalıkavak'ta o kadar çeşitlilik yoktur. yani orada da torba, türkbükü, gündoğan vs var ama hepsinin denizi de yukarıda anlattığım gibi.

gerçi dediğim gibi birkaç yıldır kuzey tarafına gitmedim, evrim geçirdiyse bilemem ama kayalık ve kumsalı olmayan denizin değişeceğini sanmıyorum.
  • kibritsuyu  (10.07.15 15:05:03) 
merkeze ikisi de aşağı yukarı aynı uzaklıkta.
akyarlar biraz daha soğuktur.
kum ve iskele konusunda kibritsuyu +1
  • optum kib bye  (10.07.15 15:35:19) 
kesinlikle akyarlar. meteoroloji koyu ve karaincir de orada. daha güzel, daha yeşil, daha mavi.


  • alabamaclarence  (10.07.15 15:43:11) 
2 side 10 sene evveline kadar yüzüne bakılmıyor du.
bodrum demek bardakçı koyu demektir.

  • jamswety  (10.07.15 16:39:58) 
1994 yılında, sitenin önünden denize girmekten, dolmuşa atlayıp koylara gitme yaşına terfi ettiğimizden beri akyarlar'a da yalıkavak'a da gittim.

popülerleşme ve rant elde etme dışında iki tarafta da bir değişiklik yok. akyarlar ve civar koylar 10 sene önce de güzeldi, hala güzel. yalıkavak 10 sene önce de dediğim gibiydi, hala aynı.

tek değişen, mesela 10-15 sene önce havlunu kuma yayar otururdun, şimdi şezlong dizmişler paralı, havlu yayacak yer yok.
  • kibritsuyu  (10.07.15 17:05:57) 
benden de bi akyarlar


  • alfabetik dusler  (11.07.15 16:14:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.