[]

mimarlık okumalı mıyım

itü mimarlığa puanım tutuyor. ama ekşi sözlük ve forumlarda mimarlık hakkında o kadar kötü şeyler yazılmış ki cidden korktum ve şuan çok tereddütteyim. yeni başlayan mimar maaşları ne kadardır bilen arkadaşlar var mı acaba? ortalama 15000 deniyor ama emin değilim. o kadar emeğe, uykusuz günlere değer mi bu maaş onu da bilmiyorum, ya da piyasada tutunmanın zorluğu ve proje stresine? konunun içinde olanlar fikirlerini paylaşırsa sevinirim.




 
mimarlık zordur ama prestijlidir, iş bulmak daha kolaydır ve maddi açıdan tatmin edicidir. okudukça daha çok seversin.

yeni mezun maaşını baz almamalısın. restorasyon üzerine çalışan kız arkadaşım 1800'le başladı, 10 ay geçti ve şu an 2700 alıyor. sene sonuna doğru 3000 - 3500 aralığına yükselecek. okulundan olup şantiyede 4 - 5k'ya çalışan 2-3 arkadaşı da var.
  • zgrydn  (10.07.15 14:55:42 ~ 14:55:58) 
itü mimarlıktan mezun oldum ocakta. 15000 değil 1500 liraya başladım, şanslı arkadaşlarım 2000le başlıyor maksimum. amaç sadece para kazanmaksa başka alternatifler de var, ileride kendi projelerimi kendi ofisimi açtığımda daha güzel paralar kazanacağım elbet, ama mesleği sevmezsn ne kadar para kazanırsan kazan o stres sana ızdırap olur, mesleği seversen de ne parayı ne uykusuluğu gözün görür. böyle parametrelerle düşü derim. gelip okul bırakanlardan olma. okul açık git bi proje dersine katıl hiç bi hoca kovmaz seni. kolay gelsin


  • bathoryy  (10.07.15 14:59:52) 
15 bin lira?

Ehey.

İtü mimarlık mezunu arkadaşım 2 bin ile başladı 3 yıl önce şimdi 3-4 binlerde alıyor diye biliyorum. İyi yerlerde 15-20 yıllık tecrüben olursa belki görürsün 15 bini :)

Ki bir de 15 bin lirayı beğenmemişsin, hiçbir mesleğin seni tatmin edeceğini sanmıyorum maddi açıdan. Ultra zengin bir kayınpeder bulmalısın bence...

Ha eğer sıfıra fazla bastıysan da canım sağolsun.
  • scent of a pastrami  (10.07.15 17:06:53 ~ 17:09:29) 
1500 demek istemiş arkadaş muhtemelen, ben de şöyle söyleyeyim
1. mimarlık okuması zor baya sorumluluk disiplinli çalışma gerektiriyor bunlara gelemem diyosan 2.senende tekrar mı sınava girsem dersin.
2. hocalar fazla kaprisli oluyor genellikle, epey sinir bozucu bir durum.
3. iş bulursun bulmasına ama pek çok yer 1500den başlatıyor gerçekten ve güzel maaşları görmen çok fazla çaba gerektirecektir ve zaman alacaktır. ayrıca mimarlar arasında cumartesi çalışmayan yok gibidir ki dünyanın en iğrenç şeyi olabilir.
4. çoğu mimar maaşını elden alıyor ve sigortası asgariden yatıyor
5. şantiyede para var.
6. "esnek" çalışma saatlerini söylemeyi unutmuşum. bazen gerçekten çok esniyor.
  • alfabetik dusler  (11.07.15 16:21:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.