[]

bisiklet kiralamak mı satın almak mı ikinci el mi

yaz ayında bisiklet sürerim diyorum. sizce en mantıklısı hangisii ?

kiralarsam 2 ay bana ne kadar kiraya verirler ?

ikinci el güvenli midir ? bozuk şeyler mi satarlar ?

sıfır alsam hangisini alayım ?

bana bir şehir bisikleti yeter dağ tepe gitmeeceğim.

 
sanmıyorum 2 aylığına bisiklet kiralayan bir yer bulacağını...

çok kaliteli bişey almayacağın sürece ikinci el ve sıfır fiyatı arasında büyük uçurumlar olmaz.

salcano city fun ve city sport serisine bir göz at derim. enjoy!
  • scent of a pastrami  (10.07.15 13:27:49) 
ikinci el al modifiye et çok severim böyle tamir işleriyle uğraşmayı


  • basond  (10.07.15 13:29:10) 
hangi sehirdeysen buraya yazsana. belki yazin o sehirde olmayacak birisi 2 ayligina sana kiralar veya odunc verir.


  • xfestos  (10.07.15 13:37:27) 
istanbul, super fikir


  • charlotte blanc  (10.07.15 13:50:26) 
e tamam iste, bi suru adam yazliga falan gidiyor yazin. ac bi ilan rica et tepeye sabitlesinler iki uc gun.


  • xfestos  (10.07.15 13:53:00) 
Bisikletin bozulacak çok aksamı yok, o yüzden ikinci el derim. Parayı vermeden önce bir tur atarsın vitesleri doğru geçiyormu bakarsın, lastiklerinin dişleri aşınmışmı, frenler tutuyormu, kaç senelik falan. Sahibinden.com'a bak, orada gönlüne göre bulursun. Ben de bir tane alacağım, şu katlanan bisikletlerden şehir içinde dolaşmak yorulduğumda metroya, otobüse binmek için.


  • Tutkun  (10.07.15 14:13:49) 
kinci el alacaksan ayrıntısı çok. adam zinciri değişmemiştir, göbekleri yağlamamıştır, frenleri kalitesizdir, pabuçlar ergimiştir, ayna kol haşat olmuş, kadro içteki korozyondan zayıflamış, kadro kulağı metal yorgunluğundan mustarip, bisiklet zaten çift amortisör, ön amortisör kilitlenmiyor, tek başına bisiklet 20 kg falan derken ohoooo. nispeten iyi bisikletin nispeten iyi halde min. ederi 200, ama onu da aramak bulmak lazım.

pratik bir yol, gidip ikinci el, bianchi falan bi bisiklete bi tur binip takır tukur etmezse bi yerleri, 100 tl civarı verip almaktır. başlangıç bisikletçisinin orta kalite bisikleti makul fiyatlara bulacağı decathlon gibi bie alternatifi de var istanbulda.
  • kargn  (10.07.15 14:20:58) 
Kalici bir cözüm daha iyi is görür. Benim 2. el bisikletin önce tüm vites ve kablo agi degisti, sonra tüm dinamo ve elektrik aksami degisti. (Far kullanmak yasal zorunluluk + ön aksta dynamo var, tekerin kendisi dynamo + gece sürüslerim daha cok.) 2 yil da ben kullandim arazide, frenler geri bosalmiyor. Sikinca freni, sikili kaliyor. Onlari degistirmeden, bisiklet kendi degeri kadar masraf yaptirdi.

Bisiklet genelde cati altinda, ama hep disarda. 2 senedir gün asiri kullanilmistir. Arazi genelde asfalt ya da micir. Karda yagmurda da kullanildi.

Tamir islerinden anladigimdan hep kaliteli ürün alip kendim taktim. Habi gibi, o yüzden sikayetci degilim, ama sifir alsaydim da benzer bir paraya cikardi diye düsünüyorum artik, frenleri degistirirsem ederleri esitleniyor.
  • wiillii  (10.07.15 14:55:49) 
@wilili
frenlerin bazı yerleri içten içe sürtüyor olaiblir, v frense, mafsallara yaylara kablo-tel temaslarına yağ dök, pabuçlara bulaştırmadan tabii.

  • kargn  (10.07.15 15:03:16) 
Decathlon'da katlanan ve katlanınca valiz gibi sürülebilen bisiklet var. 1300 civarı fiyatı. İstanbul için çok şükelâ.


  • berhudar ol evladim  (10.08.15 12:54:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.