[]

Iphone ve Samsungculara ekran sorusu

merhaba gönül dostları, bugünkü konu başlığımız;

Super Amoled vs IPS LCD

bu iki cep telefonu ekranının türkçe kıyaslamasını yapabilecek çılgın geekler arıyorum. var mı bilen duyan gören?

bilindiği üzere amoled samsung tarafından üretilen renkleri ve ekranı çok parlak ve doygun gösteren bir ekran türü,
diğer taraftan ips ekran üst seviye gerçeklik sunuyor. lakin;

ya hacılar benim en büyük sorumun gün ışığında telefonun ekranını görmüyorum. yoksa sikmişim gerçekliği de doygunluğu da.

değiştireceğim telefon note 2,
bu telefon 265 ppi değerinde Super AMOLED olup gün ışığında ekranı kapkaranlık olmaktadır.

benim almayı düşündüğüm iki cihazdan

biri,

note 4 515 ppi değerinde, Super AMOLED olup videolarda ve mağazalarda gördüğüm üzere kapalı mekanda ekranı cayır cayır yanmaktadır lakin gün ışığındaki performansı ile ilgili herhangi bir bulguya rastlanmamıştır.

diğeri,

kafamı çok kurcalayan lg g4. bu afet-i devran note 4 ile benim nazarımda özellik bakımından örtüşmekte,
lg g4 538 ppi değerinde IPS LCD olup kıyaslama videolarında note 4 ün yanında (kapalı mekanda) sönük kalmaktadır. en merak ettiğim g4 ün gün ışığı görüntüsüdür.


şimdi ben burada lg g4 kullanana fazla ulaşamam ama 326 ppi değerli IPS LCD ekrana sahip iphone 6 kullanıcılarından gün ışığı deneyimlerini paylaşmalarını isteyerek ekran testimi tamamlayabileceğimi düşündüm. iyi düşündüm. süper zekalıyım.

yardım edin lütfen.

 
bu duyuru daha önce açılmıştı. arada çok çok uçuk farklar yok. bu duyuruyu gördükçe aynı şeyi yazacam :)


  • ergenpezeveng  (10.07.15 12:13:55) 
Samsung sevmem ama S5'ten itibaren "doygun renk ama led tabanlı panellere (led, ips, pls vs) göre düşük ışık performansı" olayı bitti. Taktir edersem o firmayı, bu konuda taktir ederim. Şu anki son amiral gemileri ips ekranlardan daha parlak ve daha iyi gün ışığı performansı sunuyor.


  • eksi was here  (10.07.15 12:31:12) 
iphone 6 kullaniyorum full parlaklikta gun isigi sorunum yok.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (10.07.15 12:46:42) 
Note 4 kullanıyorum,
gün ışığında, hatta direk güneşte herhangi bir problem yaşamadım.
IPS ekranın verdiği görüntü bana daha doğal geliyor bu arada.
  • ventruefox  (10.07.15 13:11:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.