[]

hangi grafik tablet?

arkadaşlar bilgisayarlı çizim yapmak istiyorum.
çok çok iyi değil ama kötü de olmayan kendimi geliştirebileceğim bir tablet bakıyorum.


anlamadığım şey model ismine baktığımızda 680 480 ... gibi gidiyor. Bunlar intuos4,5,6 gibi çıktığı yıla göre adlandırmalar. Ürünler arasında hemen hemen hiçbir fark yok değil mi? Peki bu sonundaki n,s,p ne oluyor?


bir de bamboo ile intuos arasındaki fark tam olarak nedir?

aşağıdakileri buldum araştırdığımda. siz hangisini almamı önerirsiniz?


www.vatanbilgisayar.com

www.vatanbilgisayar.com

www.vatanbilgisayar.com

www.vatanbilgisayar.com (buna gerek var mıdır)

 
wacom turkiyede inanilmaz pahali. eger yurtdisindan yakkinda gelecek biri varsa ona aldirtmani tavsiye ederim. ben sahibinden.com da wacom intuos 4 buldum temiz (400 tl), geldiginde kalemin basinc sensooru calismiyordu. bozmus o.cocugu yazmamis da oraya.

daha sonra kaleme baktim wacomun sitesinden 360 tl gibi birseydi. yurtdisindan arkadasim kargoladi ve kargo dahil 170 tl ye aldim. (100 euronun altinda oldugundan gumruge takilmadan PTT kargoyla geldi 1 hafta 10 gun icinde)
  • safepassage  (10.07.15 10:56:08) 
bamboo ile intuos arasindaki farklar yanda gordugun kisayol dugmeleri. wacomda bulunan bu dugmeleri tamamen kendi isteklerine gore programlayabiliyorsun (o ipod tarzi yuvarlak donen tus haric).

bamboo ise gordugun gibi sadece cizmek icin. yani ayni isi yaparlar ama bambooda daha uzun surebilir.

bunlarin S. M ve L olanlari vardi ben alirken. 4-5-6 bildigin gibi model ozellikleri, daha cok tus ekleniyor uzerine falan
SML olayi ise aktif sensor alaninin buyuklugu. bende medium var ve gayet rahat sekilde cizim yapiyorum. zaten aktif alan istedigi kadar kucuk de olsa buyuk de olsa ekran olmadigi icin bunlarda, bir sey farketmiyor. kalemin hareketini tum tablete yayiyor. yani aktif alanin sag ust kosesine gittiginde ekranin da en sag ust kosesinde oluyorsun her zaman. mouse gibi degil, alisman zaman alabilir ama cok keyiflidir.
  • safepassage  (10.07.15 10:59:54) 
Yeni başlayacaksanız ilk sıradaki alet ideal. Bende var. Gayet güzel. İlerde daha büyük ebatlı bir Pro alırsınız. Hem belki dolar da düşmüş olur.

Bamboo'lar eski modeldi zannediyorum.
  • youkoso hitori bocchi  (10.07.15 11:07:56) 
wacom dolar yükseldikten sonra aynı paraya gelir oldu hemen hemen. bamboo başlangıç için iyidir ama intuos da çok iş görür.


  • parola58  (10.07.15 11:44:22) 
ben trust'un bir tabletini almıştım 3-4 ay önce. wacom kadar hassas mıdır bilemiyorum fakat beklentileri karşılayabilir.

www.sanalpazar.com&utm_source=ucuzu.com_pazaryeri&utm_medium=Hopiyodi&malid=SP_PYUC_0_Hopiyodi
  • calmdown  (10.07.15 16:38:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.