[]

bisiklette zincir aynakoldaki attırıcıya sürtüyor

1. viteste bu oluyor. bu attırıcının üstündeki vidaları sıkıp gevsetip, deneme yanılma ile çözmek doğru mudur?




 
evet dogru


  • bryan fury  (10.07.15 11:37:01) 
Merhaba. Hangi marka, model kullanırsanız kullanın çaprazda bu sürtme olur. 1,2,3. vitesleri küçük aynada, 3,4,5. vitesleri orta aynada 4,5,6,7. vitesleri büyük aynada kullanmak gerekiyor. Eğer sürtme çapraz kullanımdan kaynaklı değilse; daha önce yapmadıysanız vites ayarı kolay bir işlem değil. Bisikletçilerin çok vaktini alacak bir işlem de değil.

Tamir esnasında dikkatli izlerseniz bir sonraki sefere kendiniz yapabilirsiniz.
  • m3mphis  (10.07.15 11:39:47) 
Sti ın kablo girişinde bir ince ayar vidası varsa oradan, yoksa orta aktarıcının üzerindeki ince ayar yerinden ince ayar yapmanız lazım. Vidalardan değil. Vidalar sadece alt ve üst sınırı ayarlamak için. Aktarıcının kablo girişinde bir ayar mekanizması olması lazım.

Çapraz kullanım shimano'da 105, sram'de rival grubuna kadar kabul edilebilir. Force red ultegra dura-ace ve muadilleri olan campy record/super record serisinde çapraz kullanım yapılması tavsiye edilmez. Kaldıki şu an mevcut teknolojide eğer seri dışı bir zincir kullanmıyorsanız hepsinde yapabilirsiniz çapraz kullanım. Üst seviye zincirler pin boşluklu üretiliyor, buda yanal esnemeye olanak sağlıyor.
  • Tears of Devil  (10.07.15 12:00:20) 
@Tears of Devil
akşam o kablo girişindeki ayar mekanizmasına bir bakayım.
aynakolu 2'ye gecirirken, cok zorlamıyorum ama tırt diye de gecmiyor. bu bahsettiğiniz pin boşluğuyla alakalı olabilir mi? yoksa vites ayarında kaçıklık mı söz konusu?
  • hede hodo  (10.07.15 12:11:56) 
Telde boşluk olabilir. Telin mümkün olduğunca gerili olması lazım.


  • Tears of Devil  (10.07.15 13:30:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.