[]

Hz.Adem ile Hz.Havva

şimdi kafamı kurcalayan adem ile havva Allahı bizzat gördükleri ve kudretini biliyorlar ve hala nasıl o yasak elmadan yiyebiliyorlar yani onlar bile nefslerine bu derece yenik düşebiliyorlarsa biz insanların bi milyon kat zor işi diye düşünüyorum birde üreme nasıl gerçekleşti sonuçta ilk insanlar çocukları kardeş sonuçta başka yaratılma mı oldu bunla ilgili şöyle bir yazı var bana mantıklı gelmedi doğrusu www.saidnursi.de haksız mıyım?(saçma salak sorular geliyor n.hatipoğluna bunu sorsalar ya mi gibi soru oda alışmış benim bile verebileceğim sorulara:)




 
eksisozluk.com baştan 4.sıradaki entryi okur musunuz:)


  • _k_u_z_g_u_n_  (10.07.15 03:25:42) 
üremeyle ilgili yazı var www.saidnursi.de


  • _k_u_z_g_u_n_  (10.07.15 03:32:15) 
ateist olacaksan din mantığında tutarsızlık aramak yerine komple dini metafizik varssayım yığınlarını, tanrı hipotezni reddet. zaman kazanırsın. eski metinlerden bire bir anlam çıkarmaya çalışırsan sıkıntılar küçülmez büyür.


  • kargn  (10.07.15 03:32:24) 
ateist değilim olsam açıklıkla söylerim r ama bu konular aydınlanmalı ateistlerde bundan dolayı oluyor mantıklı açıklama olmadığı için


  • _k_u_z_g_u_n_  (10.07.15 03:35:23 ~ 03:36:04) 
bunların açıklanabilecek bir tarafı yok. dine inanıyorsan ilk insanların ensest olduğuna inanmak zorundasın. allahı görmelerine rağmen böyle bir salaklık yaptıklarına da inanmalısın. gökten bir meleğin koyun indirdiğini, balinanın peygamberi alıp kıyıya getirdiği falan. ve ancak kutsal kitapların anlattığı kadarını bilirsin çünkü bu insanlar zamanında ya yazı yoktu ya da yazıyı kullanmadılar. (ha bir de yazının daha icat edilmediği tarihlerde allah yazı ile adem, şit ve iki peygambere daha -musa ve yunus'tu heralde- yazıtlar gönderiyor çok ilginç bir şekilde, o da var.)

yıllar yılı islami eğitim almış ve sonradan ateist olmuş biri olarak, eğer dini sınırlar içinde kalacağım diyorsan çok kurcalamayacaksın diyorum. kurcaladın mı ve dinin veremediği cevapları bilim verdiği zaman dinden zaten çıkıyorsun. sonuçta kanıtlanmış evrim var, yapılan keşiflerle o kadar ayetin yerle bir edilmesi var. var da var. bilim sorduğun soruları çok güzel açıklıyor aslında.
  • lesmiserables  (10.07.15 03:42:27 ~ 03:43:28) 
bro ben ateistim, bu saydığın sebeplerden dinden çıkmadım. ninem beyin felci geçirdi, beni tanımamaya başladı, ruha inancım kalmadı bu vesileyle ve sonrasında diğer dini tanım ve hipotezlerle yanıt arama çabasından vazgeçtim, bitti gitti. inançsızlığın vesilesi çoktur. bi de inanç sana göre ihtiyaçtır bana göre değildir. senin düşüncenin sosyal avantajı ayrıdır, benim düşüncemin ayrı, ikisi de dünyevi hayatı açıklar zaten-aslen. bu bağlamda ele alsak daha sağlam zeminde konuşuruz ama işte eski metinler mecaz mı bire bir gerçek mi.. daha cazibeli bir tartışma konusu nedense.
eski metinleri doğrudan gerçek kabul edersen, etme bence, ama çok zorlarsa her şeye kadir tanrı elbet her sorunu aşacak kısa yollar yaratır de geç. ben seni yadırgamam bu tavrından ötürü. karşındaki inançsız bir ignostik olunca bu dediğin de sıkıntı tabii ama..

  • kargn  (10.07.15 03:49:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.