[]

Programlama üzerine blog para kazandırır mı?

Merhaba, blog yazarak para kazanmak istiyorum. Programlamai le ilgili bloglar türkçede para kazandırır mı? Başka fikir önerileriniz var mı? Programlama özellikle php üzerine ingilizce blog açsam para kazandırır mı?




 
İçerik faydali ve kaliteli olursa her konuda blog yazarak para gelir.


  • retiredcolonel  (10.07.15 01:49:34) 
peki, para gelecek hit sayısı nedir ortalama günlük?


  • sahipsiz  (10.07.15 01:51:06) 
şöyle bi durum var. programlama ile ilgilenen adamlar zaten bu reklamların falan farkındalar kolay kolay reklama tıklamazlar. mesela benim actionscript ile ilgili dolu dolu ve kaliteli içeriği olan bir blogum vardı, hitleri de güzeldi ama tıklar çok azdı. bloguna girecek adamların birçoğu bu işin içinde yani tık yapmaları çok zor.


  • blues guitar forever  (10.07.15 02:27:14) 
ben de bu işin içindeyim o yüzden blog açanların reklamlarına tıklıyorum, demek türkiye piyassasında yazılımc insanlar genel olarak düşüncesiz.


  • sahipsiz  (10.07.15 02:32:09) 
programlama ile ilgili bir blog ilgimi çeker ama reklamla tıklamam, hattalar çok fazlaysa o bloga girmemeye çalışırım.
video blog yaparsanız daha çok ilgi çekebilirsiniz.

  • kuzey li  (10.07.15 05:45:31) 
para kazanmak içinse bence programlamayı tercih etme, gelen kitlenin reklamlara tıklayacağını sanmam, 5 yıldan uzun süredir tuttuğum bir blog vardı reklam koydum tekil hit fazla değildi 1000 seviyelerindeydi ancak kazanmamıştım.

Bence hobi olarak güzel ama para kazanmak için farklı yollara yönelebilirsin ya da gerçekten çok tutması gerek.
  • kureseltikinma  (10.07.15 07:52:32) 
heralde en çok site programlamada vardır, bence kazanamazsın.


  • ravenudon  (10.07.15 09:36:43) 
Hedefin para kazanmak ise yapilacak is degil, cok kaliteli icerik saglamalisin ki para kazansin (cünkü bir cok kaliteli alternatif var ve onlarla rekabet etmelisin). Kaliteli icerik saglamanin da bircok maliyeti olacaktir, hem de getirdigi paranin cok cok üstünde emek ve zaman isteyecektir. Verilen emekten ve zamandan daha fazla kazanc getirmesi istenirse programlama blogu iyi secim degil, cok kücük kitleye hitap ediyor, bir cok programci alternatif ingilizce sitelere yönelebiliyor, dillerin ve teknolojileri kendi siteleri cok detayli ve en güncel dökümantasyonu sunuyor. Para kazanmak icin degilde sirf bilgini bi yerde toplamak icin yaparsan kafan daha rahat olur


  • emrahday  (10.07.15 10:56:57 ~ 10:57:16) 
Maalesef kazandırmaz. Dünya çapında (İngilizce), çok kaliteli ve çok fazla içerik oluşturabilirseniz biraz şansınız var ama bu alanda çok fazla büyük rakip var. O seviyelerde bir çalışma için en az 2-3 yıllık yoğun bir çalışma gerekir. Türkiye'deki yazılımcı kitlesi kesinlikle reklamlarınıza tıklamaz.


  • creepy  (10.07.15 12:12:20) 
reklam tıklamayı boşver, adblock kullanıyoruz, reklam bile görmüyoruz. :)


  • ravenudon  (10.07.15 17:29:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.