[]

sigara ve mide bulantısı

yaklaşık 4-5 yıldır sigara içen biriyim. geçen güne kadar, düzenli değil zaman zaman ama içtiğim zaman çokça olmak suretiyle içerdim. eskiden içerken içime çekmezdim sigara dumanını.

dün itibarıyla düzenli olarak yani sürekli sigara içmeye ve içime çekmeye başladım. önceleri yani 4-5 yıllık süreçte camel içerken, dün daha önce de pek çok içtiğim winston white içtim.

dün ve bugun içtiğim ilk sigaradan itibaren bir tabiri caizse kafayı bulma durumu yaşadım. iki gündür yaklaşık 25 sigara içtim ve özellikle bugun, araçlara(otobus, araba) bindiğim zaman son derece midem bulandı.

bu değişikliğin sebebi nedir, içe çekmekle mi alaklıdır. tiryakieler koşun yardıma.

not: sigara öldürür. başlamayın.

 
Evet tabiki içe çekmekle ilgilidir.Geçer yakında merak etme ilerde de ulan kesimiyor bu sigara dersin artık.(bkz: hayat zor)


  • offday  (16.09.09 20:50:58) 
bir camel tiryakisi olarak yazıyorum:) cameldan sonra winston white ağır geldiyse durum vahim gerçekten.hiç alışmamış ciğerlerin demekki çünkü camel piyasadaki en ağır sigaralardandır.onu içine çeken birisine winston white havadan farksız gelir.sebebi bence kesinlikle bu...dudak ya da gırtlak tiryakisi olmuşsun...bi anda ciğerlere yüklenince rahatsız etmiş içtiğin winston white bile olsa da...azaltmanda fayda var 25 az bir rakam değil çünkü başlangıç için.kendini zorlamazsan problem kalmayacaktır...
dipnot;sigara yasağına hayır!

  • p a t r i o t  (16.09.09 20:52:35) 
çok tiryaki bir insan değilim. dediğim gibi özellikle 4-5 yıldır içmeme rağmen hiç içime çekmedim. peki herkeste görülen bir etki mi bu


  • aliscan  (16.09.09 20:52:50) 
bu arada kesmiyor dersen geri camel a dönersin:)bitek o keser çünkü bi seviyeden sonra..


  • p a t r i o t  (16.09.09 20:53:15) 
tabiki.ilk içime çektiğim zamanı hatırlıyorum,yürümekte zorlanmıştım neredeyse...


  • p a t r i o t  (16.09.09 20:54:51) 
evet camelden sonra winston çok hafif. zaten o yuzden epey şaşırmıştım.


  • aliscan  (16.09.09 20:54:54) 
bence birakmak icin super bahane. hazir mideniz bulanioken birakin


  • crucio  (16.09.09 21:00:02) 
eh icine cekmiyorsan pek sigara iciyor sayilmazsin ki zaten (yani bunu bir ergen tonlamasiyla soylemiyorum). sigaranin etkileri dumanindaki kimyasallarin dolasima nefes cekme yoluyla (bkz: nefes cekmisler) karismasi ile olusur. bunu yapmiyorduysan zaten sigara icmiyordun, yeni sigara icen birinin yasadigi normal etkileri yasiyorsun. yeni basladiysan veya uzun sure icmediysen dumani icine cektiginde basin da doner miden de bulanir, alistigindan fazla icersen (icine cekersen) kusabilirsin bile, normal yani sigara bu. bence gereksiz bir sey yapiyorsun, madem bugune kadar fiziksel bir bagimliligin yoktu, bence daha ileri gitme berbat bir sey oldugunu da farketmisken... daha sonra bir nevi fiziksel bagimlilik baslayacak zira cunku icindeki kimyasallari ve en onemlisi nikotini almaya basliyorsun.


  • kurukafa  (16.09.09 21:27:08 ~ 21:28:43) 
sigara herkese farklı gösteriyor etkisini. mide bulanmasınınsa sigaranın ağırlığıyla pek ilgisi yok. midesi hassas bir insan olarak marlboro içerken her sabah safra kusarken daha sonra içtiğim parliament ve davidoffu hafif mide bulantısıyla atlattım. bu ikisi de marlboro kadar ağır sigaralar halbuki. ayrıca kısa süre içinde farklı sigaralardan içmek de mide bulantısı yapar.

5 ay önce sigarayı bıraktım, artık ne mide bulantısı var ne yorulma ne başka bir şey. bir erkek için en önemlisi de jbg'nin de bahsettiği kan basıncı olayı. içmememk gerek bu mereti.
  • asanisimasa  (16.09.09 21:38:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.