[]

Tavuk alıyor musunuz?

Merhaba,

Bu tavuk gribi skandalından sonra marketten hazır tavuk (BryPiliç göğüs) almayı bırakmıştım. Sizce şu aşamada tavuk almak güvenli mi?

Saygılar

 
kuş gribi kimseye tavuk yemekten bulaşmıyor. hasta hayvana direkt temasla bulaşıyor. tavuk yemekle gribin bir bağlantısı yok. tavuk piştiği sürece gribin yaşayabileceği bir ortam da kalmıyor. sorun yok o yüzden. yiyorum ben.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (09.07.15 17:01:20) 
ben gripten ziyade artık tüm tavuklar konvensiyonel diye almıyorum. çiftlikte hapla, yeme 40 gün büyütüp kesiyorlar. hiçbir markaya da güvenim yok açıkçası.

bazı insanlar organik diye alıyor bazısı kasaplardan köy tavuğu diye alıyor ama bana mantıklı gelmiyor. sözde köy tavuğu satıyorlar 20-30 liraya ama aylarca gezecek, sahibine yem, bakım yükü yapacak hayvanı kim bu kadara satar.
  • abukkraker  (09.07.15 17:03:25) 
Tavuk pişirip yemekle kuş gribi geçmezmiş.
Ancak yumurta aldığınız zaman, yumurtanın dışını yıkamak gerekirmiş.

  • innerbliss  (09.07.15 17:08:42) 
Yemeyin hocam alayı antibiyotikli.


  • bedbed  (09.07.15 17:09:23) 
Haftanın 4 günü yarım kilo kadar yiyorum.


  • angelus  (09.07.15 17:10:47) 
ben tavuk ve balık dışında et yemem. balık pahalı olunca haliyle tavuğa abanırım. çok severim, her gün olsa da yerim. bana bir şey olmuyorsa kimseye olmaz.

çiğ yeme dostum, için rahat olsun.
  • burty  (09.07.15 17:11:11) 
tabii ki alıyoruz. neden almayalım ki?

abi en kötü zamanda bile gram kesmedim hiçbir şeyi. ne kuş gribi, ne deli dana olaylarında. organik sevmiyorum, o antibiyotikli tavuklar bana oldukça lezzetli geliyor. katkı maddesi de varsa var.

iki ay evvel check-up yaptırdım, şükür turp gibi çıktım. yemeye devam. çiğ olsun, çiğ yerim.
  • mermize  (09.07.15 17:16:40) 
balık da, kırmızı et de tavuk etini öttürür tabi ama artık o kadar ilacın, antibiyotiğin yanında ne veriyolarsa hayvanlara, benim de sık sık canım ister oldu tavuk. kesin bi bit yeniği var amk, en az tercih ettiğim et nasıl oluyo da eve en fazla giren et oluyo bilmiyorum asjdf


  • reso aga  (09.07.15 17:17:05 ~ 17:17:45) 
offf cehalet boyu aşmış burada....45 günde kesim ağırlığı için hayvan ıslahı konu başlığınız araştırın.

antibiyotik kullanımı 2000'lerin başından beri yasak. kullanan şirketi öttürüyorlar. yurtiçi ve yurtdışı tüm ithalat vs iptaline kadar yolu var.

yem katkısı kullanılıyor yalan yok. hormon değil tabi ki onlar. pharmaton, solgar gibi bişiy ama vitamin mineral değil aminoasit (Çoğunlukla Metionin) ve mineralden oluşuyor.

köy tavuğu-organik diye bir şey yok 3-4 yaşındaki şi bitmiş yumurtacı tavukları 100 katına enayilere pazarlıyorlar (eskiden afrikaya tavuğun tanesi 0,5 liradan satılırdı şimdi enayilere 15 liraya kilosunu satıyorlar).

tabi köyden gidip alanlar da var... -şu aralar newcastle disease coştu köydekiler aşılatmadıkları hasta tavukları kakalayacak enayi arıyorlar. bugün çatalcadan 2 tanesi geldi bize mesela kesip satsak bişiy olur mu diye ağız yolluyorlardı- bilindik markalardan şaşmayın tavukta.

avian influenza diye bildiğimiz kuş gribi uzun süreli kontaminasyon haricinde insanlara bulaşmaz. raad olun.

tavuk alırken dikkat edilecek husus aldığınız ortamdaki sıcaklık. süpermarketlerdeki üstü açık tezgahlardan alıyorsanız sıcaklığına dikkat edin. içerisine elinizi sokun +4 gibiyse alın. bağzı mahalle arası süpermarketler (mesela ifa, show) elektrikten kısmak için dolabı düşük ayarda çalıştırabiliyorlar. sonra evde merhaba salmonellosis, merhama campylobacter...

bilgiyle kalın. ezbere konuşmayın...

ailenizin "atarlı" veteriner mikrobiyoloğu :)
  • unique hint kumasi  (09.07.15 17:56:57) 
@unique hint kumasi

budur hocam. vuruyorum gözüne gözüne market davuğunun. yemeyen yemesin :)
  • mermize  (09.07.15 18:02:38) 
www.youtube.com
Birkaç kere daha paylaştım burada. Bu videodan sonra yemiyorum mümkün olduğunca, bir yere yemeğe gidince önüme konursa mecburiyetten yiyorum.

  • six packsiz  (09.07.15 18:17:56) 
sevgili six packsiz özür dileyerek bu dingilin videosunu ne diye paylaşırsın anlamıyorum. adamın en ufak bir bilimsel kanıtı yok bu konularda. hatta kesin veri bile yok çünkü çalışmaların sonuçlanması için çok erken dönemler bunlar...

adamın temel bilimler bilgisi yok denecek kadar az... sayısız defa tezkip yedi özür dilemek zorunda kaldı akıllanmadı medyatik maymun... böyle adamları adam yerine koyan medyanın suçu sizin değil...

ayrıca kulağınızdaki cep telefonu, kullandığınız bilgisayar, sokağa çıktığınızda maruz kaldığınız güneş... hatta bazı virüsler de kanser yapıyor... kanserojen olmayan ne var acaba? peki ya genetik faktörler? tavuk eti kanser yapıyor demek cahilliğin dik alasıdır! yavuz dizdar denen dingilde bayrak taşıyanıdır. her platformda kendisi ile kapışırım! gerçi kendisi pek çıkmıyor bu tarz olaylara ama neyse... kaçtığı neyse bilemedim...
  • unique hint kumasi  (09.07.15 19:02:57) 
teşekkürler cevaplar için.

@unique hint kumasi, tartışmak manasında sormuyorum.sadece bilgilenmek maksadıyla soruyorum. bu piliçlerin yürüyemediklerini food inc. adlı belgeselde de belirtmişlerdi. var mı acaba böyle bir durum?

saygılar
  • Mehmet Ersoz  (09.07.15 21:01:24 ~ 21:01:52) 
unique +1500

keskinoğlu bu suçlamalardan o kadar bunalmış durumda ki doktorları diyetisyenleri çağırıp demo yapıyolar fabrikalarında. yavuz dizdar'ı da çağırdılar, adam da gitti, gezdikten sonra da beğendiğini söyledi. aradan 3 gün geçti yine aynı faso fiso devam. adam da bi yerde haklı, bu işten para kazanıyo :D daha fazla bu adamın adını anıp değerli vaktimi kaybetmek istemiyorum :)

ailem yem ve gıda katkısı işinde. hatta yemde daha çok tavukçuluk diyelim. o bi ton para bayılarak aldığınız probiyotikler 20 sene önce ineklere veriliyordu. yeni yeni insanlara geçti. yemlerdeki katkılarda vitamin ve mineral ağırlıklı. şirket sırrı olmasa 1-2 premix formülü paylaşırdım :D

eve her zaman tavuk almayı sürdürdük. beypiliç ve keskinoğlu gerçekten iyi markalar.
  • la noix  (09.07.15 21:10:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.