[]

İstanbul'da ısıtmasız evde nasıl olur?

Arkadaşlar bu aralar bu tarz sorular ile canınızı sıkabilirim. Ev bakıyorum, beğendiğim bir ev de var ama ısıtmasız ve yüksek giriş. Elektrikli ısıtıcılarla falan kış geçirilir mi İStanbul'da bir evde? Doğalgaz yok evde, ayrıca ev bakarken nelere dikkat edeyim?
Tavsiyelerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Ayrıca ev arkadaşı da olabilirim. Fakat benim aradığım kiralayabileceğim bir oda değil, mutfağını vs. herşeyini aktif olarak kullanabileceğim bir ev, bu tür ev arkadaşlığı düşününler varsa o da olur. Ya da ben bir ev kiralarsam yanıma bir ev arkadaşı da alabilirim, burdan da paylaşırım zaten, neyse sonuç olarak önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.


 
gecirilir. en kucuk odada oturursun. elektrikli isiticiyla isinirsin.


  • baldur2  (09.07.15 16:19:11) 
Etrafı evlerle kapalıysa rahat geçer.


  • evrim halkasi  (09.07.15 16:20:53) 
çok yüklü elektrik faturaları ödemeyi ayrıca zatürre olunca ödeyeceğin doktor masraflarını falan gözden çıkardıysan ısıtmasız bir ev tutabilirsin.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (09.07.15 16:21:25) 
ev nerede ki? bu çok önemli, zira Zekeriyaköy kışını tahmin etmek bile istemezsin.


  • Absinthe75c  (09.07.15 16:22:32) 
Geçilmesine geçilir de zor olur. Banyo ayrı bir dert olur. Mutfakta bir şeyler hazırlamaya üşenilir. Tek bir odaya tıkılıp kalırsınız.

Ev bakarken nelere dikkat edileceği ile ilgili epey bir duyuru var incelersiniz. Ancak o tarz bir evde özellikle bacaları incelemek lazım. Soba kuran varsa şayet is kokusuna dikkat edilmesi gerekilebilir. Bacanın geçtiği duvarlar koklanabilir.
  • opium  (09.07.15 16:24:23 ~ 16:35:54) 
yüksek giriş diyorsun altı boşsa evi ısıtıcıyla bile zor ısıtırsın.


  • Aman Sen de  (09.07.15 16:53:58) 
arakat olsa bi nebze ama giriş kat veya çatı katı dairelerde elektrikle ısınılmaz. ayrıca dendiği gibi banyo ve eğer makine yoksa bulaşık zulüm olur. eğer mantolaması olan bir binadan daire bulursanız aylık kombi masrafı elektrik masrafından pek de fazla olmaz.
ve ben ev arkadaşı arayan birine arıyo olsam, kombisiz evi direkt elerdim.

  • reso aga  (09.07.15 17:02:59) 
yüksek giriş olması eksi puan. altı dükkansa hadi gene iyi (ki dükkanların çoğu günüdz bile doğru düzgün ısıtmaz, gece hiç ısıtmaz) ama boşsa ya da otoparksa, o ev yerden yerden rüzgar üfürür valla.

evin bakısı da çok önemli. batı-güney cepheli bi ev güneş aldığı için rahat ısınır ama kuzey ı ıhh.

tek odayı ısıtsan bile, her banyoya girdiğinde, her tuvalete gittiğinde, her mutfağa gidişinde küfredersin.
  • halanne  (09.07.15 17:40:20) 
Aklından bile geçirme. İstanbul'da en az 2 ay aşırı soğuk geçer. Yüksek giriş zaten çok zor ısınır. Elektrik için 150+ ödersin ama yinede kemiklerin donar.


  • atatapiti  (09.07.15 22:14:07) 
yüksek giriş olması sıkıntı.hem giriş hem de ısıtma olamayan evde çok zor. kış çok zor geçer senin için. ayrıca elektrik faturası da çok yüksek gelir. o yüzden ısıtmalı düşünmen en mantıklısı


  • velasco  (09.07.15 22:22:35) 
geçiirilmez. Mutfak buz gibi olur banyoyu düşünemiyorum. Büyük ihtimsl yattığın odada yaşamaya başlarsın, banyo yapmak ayrı bi eziyet olur sana. Çamaşır yıkadan kışın 5 günde kurutamazsjn. Bi ton da elektrik faturası ödersin. Belli ilk defa ev tutacaksın, altı boş ya da çatı kat tutma. Kesinlikle ara daire tut, ısıtması da olsun


  • oscar  (10.07.15 03:45:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.