[]

Evde sabun yapımı

Hangi tarifleri kullanıyorsunuz? Ne gibi konularda dikkat etmeliyiz? İnternette zibilyon tane tarif ver. Deneyime dayalı bilgilerden edinmek istedik.

Sizden beklentimiz büyük duyuru ahalisi! <3


 
Dessy soruna cevap değil ama ben şu tarifi kaydettim güya hala yapıcam, gördüklerimin arasında en değişiği buydu belki ilgini çeker:D
Gerçi bu sıfırdan yapmıyor :

www.popsugar.com
  • neferkitty  (09.07.15 14:58:06 ~ 14:58:47) 
animalman, inşallah siteden uçurulursun.


  • dessy  (09.07.15 14:59:13) 
evde yapılan sabunlar profesyonel sabunlar kadar cildi koruyan nemlendirici vs içermediğinden, ph'ı profesyonel laboratuvarda ayarlananlar kadar cilde uygun olamayacağından (sabun aslında baziktir ancak cilt asidik olduğu için bir şekilde ph'ı 5.5'e yani cilt pH'ına yakınlaştırılır ki cilt ile tepkimeye girip zarar vermesin) ev yapımı sabunlar cilde ciddi zararlar verebilmektedir. nitekim her türlü laboratuvar ekipmanımızın olduğu profesyonel bir lab'da yaptığımız sabundan sonra bile elde garip bir his kaldığını gördük. profesörümüz de yukarıda yazdığım bilgileri vermişti. her şeyin ev yapımı en sağlıklısı olmuyor :) özellikle de kimyasal maddelerle yapılan işlemlerde.


  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (09.07.15 16:24:42 ~ 16:25:43) 
animalman, cevabın iyi ki silinmiş ve umarım gerçekten uçurulursun da.

sen zaten duyuruya cevap vermedin. alakasız yorum yazdın, geyik mi yaptın, yorum mu belirttin, orası beni ilgilendirmiyor ama sabunla ilgili bir şey demediğin kesin.

onun yerine dedin ki "işe önce yahudi bularak başla". sonuna da gülücük işareti çıkardın ki cümlenin pıtırcık esprisi olduğunu anlasın biz zavallılar.

cevabın silindi diye de şimdi hz. muhammed'den girip başka yerden çıkıyorsun.

yobazlıkta bu ülkenin top 10'ine girebilirsin.

önemli olan müslüman olabilmek değil, önemli olan önce insan olabilmek.

lütfen saptırma duyuruyu da, soruyu da.
  • dessy  (09.07.15 16:29:28 ~ 16:30:39) 
@animalman bir insandan nefret etmek için tanımaya, yüzyüze görmeye, sesini bile duymaya ihtiyaç olmadığının kanıtısın. savunduğun fikirler de, onları savunuş yöntemlerin de leş gibi. bence de umarım atılırsın çünkü bilgi dağarcığında (if exists) duyurudaki kimsenin işine yarar bir bilgi olduğunu sanmıyorum.


  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (09.07.15 16:48:50) 
ya susayım susayım diyorum da her seferinde cevap bildirimi gösteriyor ulan sabun tarifi yazılmış diye bakıyorum ama sorudan alakasız şu cevapları gördükçe artık ben de bir şey yazmak istiyorum:

arkadaşlar soru açık ve net: evde sabun yapma tarifleri.

hayır çok komik olsa, orjinal bir espri olsa vallahi canım sıkılmayacak, hadi esprini de yapmışsın silinmiş, silinince de müslüman mağduruyetine bağlayıp ad hominem yapmanın ne mantığı var.

sorudan alakasız cevap verip sonra gidip duyuru açıyor millete sövüyorsunuz ''duyuru çok bozdu'' diye.

allah aşkına dolu bir içerikle yazmayacaksanız, bir kere yazdıysanız da daha fazla uzatmayın , ne gerek hakkaten mantıklı mı şimdi? ben yazdığım cevabı silsem de orada görüyorum ve ev sabunu tarifi verilmiş zannediyorum çünkü ilgimi çeken bir konu ve çünkü merak ediyorum. Ama alakasız ad hominem içerikli tartışmayı uzatmak hakkaten mantıklı mı şimdi?

bi susun bari.

bu arada ev sabunu tariflerini bekliyorum hanımlar.
  • neferkitty  (09.07.15 17:20:11) 
Nefer, biz buna el atacağız sanırım: sagligabiradim.com

kostik soda zımbırtısı yerine kül kullanasım var ama arkadaş dedi, o da kanser riski taşıyormuş.

wtf?! biz ne kullanacağız?
  • dessy  (09.07.15 17:25:15) 
vallahi çok şaşırdım bu tartışma kültürüne emin ol çok ''orijinal'' hahahahah

www.quickmeme.com

@dessy bir de şunu kaydetmişim bunda içerik daha az :D

www.popsugar.com

hem @eskiden sizofrendim simdi iyiyiz'in dediği gibi ph değerleri belli sabunları kullanmış oluruz :P
  • neferkitty  (09.07.15 17:30:27 ~ 17:35:22) 
nefer, senin gönderdiğinde shaved soap var anacım. yani her durumda, eğer DIY tarzı bir şey istiyorsan, kendin yapman gerekecek katı sabunu, yoksa ben mi bir şeyler kaçırıyorum?


  • dessy  (09.07.15 17:35:56) 
@dessy ph değeri çok oynamasın diye onları yolluyodum ben :D


  • neferkitty  (09.07.15 17:36:47) 
Nefer, aradığımız kan bu olabilir!!!: www.diynatural.com


  • dessy  (10.07.15 10:11:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.