[]

Yıllık izin ne zaman kullanılabilir

Selam. 1 ocak 2015te işe başlayan bir insan yıllık izni hakkını ne zaman kazanır? Bununla ilgili resmi, kanuni bir durum var mı, hani ilk 6 aydan sonra kullanabilir vs diye. Bi de 1 sene doldurmasına gerek yok di mi yıllık izin kullanmak için?




 
bizim şirket 1 yılını doldurmadan asla izin vermiyor
1 yıl çalışacaksın ki yıllık izini hak et diyor.

  • basond  (09.07.15 12:20:45) 
var, 1 seneni doldurduktan sonra yıllık izne hak kazanırsın. ama bazı şirketler bunu hiç sorun etmez, süren dolmadan kullandırır, eksiye düşersin.


  • kulakligin calismayan teki  (09.07.15 12:21:30) 
iş kanununa göre 1 seneyi doldurmadan yıllık izne hak kazanamazsınız.


  • trajikomix  (09.07.15 12:26:34) 
trajikomix +1

1 sene dolduktan sonra hak kazanılır. kanunda yazıyor.

bazı iş yerleri bu konuda esnek davranıyor. sana 1 seneyi doldurmadan önce izin veriyorlar, sonra izin hakkını kazanınca izin kullandığın günleri süreden düşüyorlar.
  • whimsical  (09.07.15 12:36:49) 
adı üstünde olan "yıllık" izni kullanmak için nasıl 1 yılı doldurmak gerekmiyor di mi diyorsunuz anlamadım. :) 1 yılını doldurmadan kanunen yıllık izin hak etmezsin. ha bazı şirketler töleranslı davranır. çalışan mutluluğu der. sizi eksiye düşürür. ücretsiz izin verir vesaire vesaire. ama yıllık ücretli izin hakkı ancak 1 yılını dolduranlar kazanır. (iş kanununa göre)


  • kakao  (09.07.15 12:37:13) 
2 ocak 2016


  • ermoo  (09.07.15 13:20:31) 
Bircok kurumsal firma 6 ayi dolduran personele 7 gunluk izin hakki veriyor. Boylelikle 1 yil doldugunda herkesin 14 gun gitmesini onlemek ve personeli de memnun etmek istiyorlar. Calisilan yere bunu sormak gerek. Iliskiler iyiyse cok da sorun yaratmazlar.


  • isott  (09.07.15 13:30:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.