[]

ilk kimin aklına geldi?

biraz önce sözlüğü okurken gördüm, hayatımız da içtiğimiz kullandığımız bir ton şey var ve bunları yapmak ilk kimin aklına geldi.
sizin düşündüğünüz varmı mesela bunu yapmak, bunu söylemek ilk kimin aklına geldi diye ?



 
Ben yiyeceklere şaşırıyorum mesela kestane yetiştiği zaman dikenli bir bitkinin içinde bildiğimiz kestane oluyor ve o dikenli kısmı açmak için uygulanan işlemler var, bunun içinde yiyecek bir şey olduğunu bulmak kimin aklına geldi, herşeyi yemeye mi çalıştılar acaba?


  • bisi sorcam  (09.07.15 10:37:15) 
ben hala görüntünün kablodan nasıl geçip televizyonda belirdiğini merak eden adamım, sen ne diyosun?:(


  • cokponcik  (09.07.15 10:38:01 ~ 10:58:39) 
ekmek bile bir mucize sen buğdayı al kurut öğüt un yap sonra suyla karıştır hamuru fırına ver ekmek olsun


  • basond  (09.07.15 10:38:40) 
zeytini yazmış mesela aynen aktarıyorum :)
arkadaş, sen ben bu zeytini ağaçtan koparıp tatsak "hassiktir bu ne amına koyim" der tükürürüz.

ama adamın biri bu zeytinleri toplamış, bir hafta boyunca her gün suyunu değiştirip acılığını almış, sonra da tuzlu limonlu bir suda bekletip bunu yenilebilir hale getirmiş kahvaltıda önüne koymuş. bu nasıl bir kafadır, nasıl bir ileri görüşlülüktür?
  • john  (09.07.15 10:39:02) 
ben de mayoneze şaşırıyom valla, yağı, yumurtayı falan çırp çırp çırp sonunda böyle bişey çıksın ortaya. bu nasıl bi hırstır arkadaş, 2 kere çırparsın, baktın bi bok olmuyo vazgeçersin..


  • reso aga  (09.07.15 10:51:50) 
@cokponcik üzerinde düşünülmesi gereken konu evet :)


  • john  (09.07.15 10:57:02) 
başlığına bakmadım ama bu kategoriye en üst sıradan yoğurt girer.
kimin sütü kaynatıp mayalayıp yoğurt yaptığı çok önemli değil, yoğurt olmadan ilk yoğurdu kim yaptı amk? nasıl ve neyle mayaladı? bu neyin kafası?

  • etna  (09.07.15 11:04:09) 
beyler tahtadan köşesiz bişey yaptım ben. şekline yuvarlak diyeceğim. tutarsa yaşadık amk.


  • kupigometa  (09.07.15 11:07:54) 
yoğurt nohutla da mayalanabiliyormuş. tabi bunu hangi manyak akıl etti o da bilinmez.


  • dunden beri dimdik  (09.07.15 11:11:16) 
asıl merak konusu mayonez
arkadaş kim gidecek de yumurta kırıp içine çok yavaş bir şekilde zeytinyağı dökecek falan işiniz mi yok :)

o diil de kimse cevap vermemiş herkes baska soru eklemis :)

mayonez sorulmuş ya :( o zaman tavuk göğsü olsun
  • neira  (09.07.15 11:11:30 ~ 11:12:09) 
üniversite zamanında bir gün evde fasulye pişirelim dedik, artık cinsinden midir nedir, suda beklettiğimiz halde yaklaşık 8 saatte pişti, hatta hala sertti. o zaman çok merak etmiştim, bu taş gibi şeyi kaynar suya atayım ve saatlerce pişireyim, eminim güzelce helmelenecektir, ekmee banar yerim diye ilk kim düşünmüş.


  • tiny penny  (09.07.15 11:20:50) 
ya şimdi öğrenci evinde yaşıyorsun diye düşün, yumurtanın her türlüsünü deniyorsun fln elinde o var çünkü. bana göre de adamın kadının yaşadığı yerde misal bu söylediğiniz şeyler var, e facebook, sinema, twitter, sözlük fln da yok işsiz adam :{ şöyle deniyim böyle deniyim derken yapıveriyordur bence :{


  • neseranni  (09.07.15 12:03:53) 
söylediklerinizin bir çoğu gayet düşünülebilir şeyler.

sütü bırakırsan bozulup ekşir. azıcık kafası çalışan bir adam ulan ben bunu kontrollü şekilde bozup ekşitirsem yerim lan diyebilir bu çok saçma değil. ilk seferde de olmamıştır zaten.

kestanenin dikenli kabuğunu açıp en içine ulaşıp yemek de saçma değil. 5 yaşındaki çocuğa versen ilk önce içini açıp keşfetmeye çalışıyor, sonra ağzına götürüyor.

hele fasulye denmiş. hacı siz fasulyenin ne olduğunu bilmiyor musunuz allah aşkına, ben buna şaşırdım. o fasulye o kuru haliyle bulunmuyor doğada. yazın yediğin yeşil fasulye var ya, zeytinyağlı falan yapılıyor hani. hah onun yeşil kısmını açıp, tanelerini döküp kurutunca kuru fasulye oluyor. bunu yaşken bir şekilde yetiştirip yiyen adam, kuruduğunu görünce tekrar ıslayıp yumuşatmayı düşünemez mi bunun nesine şaşırıyorsunuz? hatta adam yetiştitip pişirir, bakar ki yeşil kısmı yenmeyecek kadar kart. ulan ben bunun yeşilini çıkarıp sırf tanelerini yiyim demişse oldu bitti işte. bak aynı familyadan barbunyanın, bezelyenin falan kabukları yenmiyor, açıp içini yemeyi keşfetmiş adam. kurutmak, zaten saklama yapmak için gayet düşünülebilir bir yöntem.

gerçekten var böyle "kimin aklına nasıl gelmiş ki bu" diye ama saydıklarınızın hiçbiri bu tanıma uymuyor bence. eski zamanlarda işi gücü olmayan adam her bulduğuyla uğraşıyor işte, deneye deneye buluyor bir şeyler.
  • kibritsuyu  (09.07.15 12:10:52 ~ 12:15:44) 
Sigara


  • japon askeri  (09.07.15 16:15:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.