[]

Kan alınan yerde oluşan morluk

Selam,

Bundan 6-7 gün önce tahlil için kan aldırdım. Dün kan alınan bölge çevresinde morluk farkettim. Dokunduğumda ağrı falan yok, morluk kaç gündür var emin de değilim.

Endişelenmem gereken bir durum var mıdır, yoksa kendiliğinden geçer mi? Morluğun geçmesi için bir şeyler yapabilir miyim?

Teşekkürler şimdiden

 
Beceriksiz birine denk gelmissin 3 hafta suruyor gozden kaybolmasi.


  • myopati multi minicore  (09.07.15 07:25:11) 
* Endişelenmem gereken bir durum var mıdır
- yok

* yoksa kendiliğinden geçer mi?
gecer

* Morluğun geçmesi için bir şeyler yapabilir miyim?
- hayir.
  • goo.gl  (09.07.15 07:45:12) 
sonradan oluştu sanki, ilk günler farketmedim bi kızarıklık ya da morluk. kafamı kurcalayan şey bu aslında.


  • go easy man  (09.07.15 08:01:03) 
sıkıntı yok. arkadaşım da kan verdikten sonra 1 hafta kolu mor mor gezdi. bildiğin büyükce bir morluk vardı. nedenini bilmiyorum ama kan alırken çok sıkarsan kolunu olur diyorlar.
"dedem sigara içiyor 90 yaşına kadar yaşadı sigara zararlı değil o zaman" gibi oldu gerçi şimdi tekrar okuyunca :D uzman birinin görüşü daha önemlidir.

  • hb  (09.07.15 08:33:50 ~ 08:34:46) 
arnica jel var morluklar için, çabuk geçmesine yardımcı olur belki.


  • akil kupuru  (09.07.15 08:38:53) 
kanı alan kişinin beyinsizliğinden kaynaklanan bir şey o morluklar. iğneyi sağ sol yukarı aşağı çevirince öyle oluyor. bir hafta sonra falan geçer.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (09.07.15 08:57:16) 
bize sağlık ocağında şöyle dediler, benim eşimin de kolu kan verme sonrası çok morarıyordu. aldıktan sonra pamuk verip bastırın diyorlar ya, biz de hemen atıyoruz pamuğu. heh işte o pamukla gerçekten bir 3-5 dakika sıkıca bastırırsak o zaman kolda morarma olmazmış.


  • kaputt  (09.07.15 09:59:50) 
Kaputt+1

Kan alan kisinin ne becerisi kalmis ne beyni. Hemsire de zaten ooo bugun biri daha gelsin bi daha kan alayim demiyodu. Su morarmalarin %90'inin nedeni hastanin kendisidir. Ya pamuk bastirilmaz, ya pamukla ovusturulur ya da igne girerken kolu ceker hasta

Burada hic bi hasta icin beyinsiz dendigini gormedim ama...
  • la noix  (09.07.15 12:24:36) 
götümden uydurmuyorum tecrübe konuşuyor burada. kaç kere kan verdim. kimi zaman morarıyor hayvan gibi kimi zaman iğne ucu kadar morarıyor. ben hep aynı ben. yarım saat tutuyorum o pamuğu. demek ki suç hemşirede bu kadar basit. birilerini zorla savunmaya çalışmayın.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (09.07.15 13:22:49) 
yazar yazmaz'ın tomografi görüşlü gözleri varmış


  • la noix  (09.07.15 15:31:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.