[]

Bir cümle okudum kafam karıştı

sevgili edebiyatçı dostlar,

nurullah ataç okurken alengirli bir tümceye rastladım. Şöyle: "...Yaşlandım, ihtiyarladım ama gençlik çağının faziletlerini hor görmek zehrinin, teselli giyimine bürünen o acının yüreğimi sarmasına hiçbir zaman bırakmayacağım..."

bir taraftan bozuk bir tümce lan bu diye feveran ederken diğer taraftan yok ya değildir, diye tereddüde düşüyorum. anlatım hatası olduğuna daha yatkınım ama. siz ne dersiniz?

 
"hiçbir zaman mahal bırakmayacağım..." olsa olacak sanki.


  • sanat guresi  (09.07.15 07:07:05) 
evet anlatım hatası gibi geliyor son kısımda. sanat güresi düzgün bir örneğine yer vermiş zaten.

ama sizin neden bu cümlenin doğru olabileceğini düşündüğünüzü merak ettim ve biraz daha bakınca aslında doğru olma ihtimalinin olduğunu da gördüm. şöyle ki:

o acının yüreğimi sarmasına hiçbir "şans" tanımayacağım

ile

o acının yüreğimi sarmasına hiçbir "zaman" bırakmayacağım.

burada zaman kelimesine şans kelimesindeki gibi bir görev yüklersek biraz anlamlı gibi gelebiliyor.

ya da sadece bir dizgi hatasıdır.
  • givemesomesubstance  (09.07.15 08:34:24 ~ 08:35:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.