[]

idata'yla almanya vizesi almak

erasmusla gidip 1 sene kalacağım. vize için öncelikle şuradan idata.com.tr randevu alıyorum sanırım. bundan sonraki adımlar neler? yani gelen maildeki belgeleri toparlayıp direkt büyükelçiliğe gitmem yeterli değil sanırım.

önce belgeleri idata şubesine mi veriyorum, bunun için randevu mu alıyorum, randevu çabuk çıkıyor mu, bunlar belgeleri kontrol ettikten sonra sıkıntı olursa tekrar yakın zamana randevu alabiliyor muyum, en sonunda bir de aynı belgelerle konsolosluğa mı gidiyorum yoksa bunlar mı gönderiyor ne oluyor?

bir de 1 ağustosta gidiyorum, belgeleri bir haftada toplasam 17'sinde falan konsolosluğa versem yetişir mi sizce? lanet olsun ki daha kalacağım yurt bile belli olmadı. ne kadar sıçmış durumdayım şu durumda? yardımcı olandan kozmos razı olsun.

 
Idata'dan en yakın tarıhe randevu al. Onlar sana gerekli belgelerin listesini gonderecek. Belgeleri orjinaliyle birlikte iki kopyasıyla randevu gunu ve saatinde elcilige git. Orada vizelerde mulakat olacak. Ben mulakata persembe gunu girmistim cumartesi pasaportum vize ile birlikte gelmişti. Sen işini sağlam yap bence Idata'dan en yakın tarihe yarın randevu al.


  • spektrum9000  (09.07.15 00:04:27) 
idata'nin web sitesinden randevu alıp belgeleri randevu günü oraya teslim ediyorsun. belgelerde bir eksik varsa 1-2 gün opsiyon taniyabiliyorlar, tekrar randevuya gerek yok. turistik vize ort. 15 iş gününde çıkıyor. bence bu işler için bayaa bi geç kalmissin ama belli de olmaz. hemen şimdi randevu al, arada belgeleri toplarsin. iyi şanslar.


  • manuel mandalina  (09.07.15 00:07:46) 
Şu da future reference olarak burada dursun: 22'si sabahı girdiğim vize mülakatının sonucu 24'ü sabah kargoyla bir senelik ulusal vizemi aldım. Almanlık ne güzel, erasmus ne güzel şey.


  • acccra  (24.07.15 13:19:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.