[]

Hangi mikrofonu almalıyım?

Merhaba arkadaşlar bir film projesi için shotgun mikrofon aramaktayım. Bazı modeller var kafamda ama hangisini almam gerektiğinden emin olamıyorum. İstediğim tek şey duyarlılığı iyi olsun ve dip ses(ssssssss) mümkün olduğunca az olsun. Alacağım mikrofonu zoom h6 kayıtçı ile kullanacağım. Ses ve mikrofon işlerinden anlayan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

Modeller;
Sennheiser MKE 600
Sennheiser ME 66/K6
Rode NTG3
Rode NTG4+

Başka model önerisi olursa da bilmek isterim. Teşekkürler.

 
rode ntg2 sahibiyim, güzel alet ama yakın tutman gerekiyor, yani kadrajın geniş, ses alman gereken yer uzak olunca pek bir işe yaramıyor. boom pole ile beraber kullansan bile dikkat et buna.


  • paulie walnuts  (08.07.15 23:28:07) 
NTG2 fiyatıyla kafamı karıştırıyordu, teşekkür ederim. Çok fazla geniş açılı sahne olacak gibi gözüküyor bu durumda kesinlikle eliyorum NTG2'yi.


  • righteous man  (08.07.15 23:34:03) 
up (:


  • righteous man  (09.07.15 01:42:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.