[]

burslu özel üniversiteyi bırakmak

Ben dört yıllık bir özel üniversiteyi burslu kazanabiliyorum. İkinci yılda keyfi okulu bıraksam tazminat falan isterler mi? Ya da okulu bırakmak olmasa da başka yollarla benden bursu kesme ya da tazmin etme talepleri olur mu? Eğer böyle durumlar var ise sadece devlet okullarını yazacağım. İlginiz için teşekkürler




 
ben ikinci sinifta biraktim. iibf idi benim fakulte iki yillik diploma aldim. hic para filan isteyen olmadi. zannetmiyorum ki baska bir yerde istesinler.


  • oshamahue  (08.07.15 15:12:18) 
kardeşim bir kıbrısta bir vakıf üniversitesini %100 burslu kazandı. bir sene okuduktan sonra türkiye'de bir üniversiteye yatay geçiş yaptı. tazminat ya da burslu okuduğun senenin parasını ver diyen olmadı.

ancak burs not ortalamasına bağlı olabilir. örneğin ortalaman 3.00 ın altına düşerse bursunu kesebilirler ancak yine de geçmişe dönelik olmaz.
  • inheritance  (08.07.15 15:17:32) 
@ turkuaz ve inheritance, çok yanlış (yada eksik) biliyorsunuz,

eğer yök bursuyla girdiyse istenilen anda hiçbir ödeme yapmadan okul bırakabilir. yök bursu ortalamadan da bağımsızdır. istersen 4 sene sınıfta kal farketmez. yök bursunun tek kriteri okulu 4 yıl içinde bitirmen gerekiyor. eğer bitiremezsen sadece sonraki yılların parasını istiyorlar. önceki 4 yılın parasını kesinlikle isteyemiyorlar.

bazı durumlarda üniversite yök'ten bağımsız olarak kendi tasarrufuyla burs verebiliyor (mütevelli bursu, falanca vakfı destekleme bursu vs.) o durumda sana sözleşme imzalatıyorlar. o sözleşme de üniversitesine ve hatta öğrenciye göre bile değişebiliyor. özel bursla okula girdiysen o hükümlere tabisin.

ancak anladığım kadarıyla sizinkisi yök bursu olacak. bu durumda ilk paragrafta yazdıklarım geçerli.
  • yemrem  (08.07.15 15:31:22 ~ 15:32:20) 
@oshamahue 4 yıllık fakülteyi yarıda bırakınca nasıl iki yıllık diploma alınıyor anlatsana.


  • mahone  (08.07.15 15:31:31) 
@mahone:

ben anlatayım: 4/2=2

saygılar.
  • cek  (08.07.15 15:42:29) 
ben 6.yılda bıraktım :D para istemediler.


  • tirt star  (08.07.15 15:43:42) 
@cek süperzeka mısın sen? 4 yıllık fakülteyi yarıda bırakınca nasıl iki yıllık diploma alınıyor bunu sormuşum. bir yılın sonunda bırakınca bir yıllık diploma mı alınıyor mesela, bunun gibi. anladın mı?


  • mahone  (08.07.15 16:16:50) 
@mahone bazı 4 yıllık bölüm ve okullarda ilk 2 seneyi okuyup önlisans diploması alarak ayrılabiliyorsun yani 2 yıllık önlisans diploması sahibi olabiliyorsun ama hepsinde değil sanırım


  • limoncello  (08.07.15 16:21:51) 
bu arada ayrılabilirsin sorun olmaz para falan da istemezler


  • limoncello  (08.07.15 16:22:39) 
@limoncello teşekkürler. bunu anlamaya çalışmıştım. çünkü böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum. daha önce hiç şahit de olmadım.


  • mahone  (08.07.15 16:25:41) 
limoncello'nun dedigi gibi. acik ogretimden 3. siniftan devam edip llisans diplomasi da alabiliyorsun.


  • oshamahue  (08.07.15 21:38:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.