[]

Yurtdışından misafir İstanbul'da nereyi gezmeli?

Hey yo!

İsveçli bir aile İstanbul'a 5 günlük tatile geliyor. 20 yaş üstü üç genç ve anne babası. Bunlar İstanbul'da ne yapsın, ne görsün? Nerede ne yesin? Otelleri Beyoğlu civarında sanırım.

Diğer önerileriniz neler?(ulaşım kartı, Suriyelilerden korunma yöntemleri, vb...)

Kaygılarımla,

 
Büyük bir su ürünleri firması sahibi Norveçli balık-ekmeği çok sevmişti, ropörtajı vardı gazetede. "Biz ekmeği balıkla yemeyiz, ne ilginçmiş" diye. Eminönünü'nde lezzet turu olabilir (turşu/suyu, balık-ekmek, baklava, v.b.).


  • heritage  (08.07.15 14:06:34) 
360'ta veya leb-i derya kumbaraci'da yemek yesinler, buyuk londra otelinde turk kahvesi icsinler. tunel gecidinde sarap / peynir yapsinlar.


  • lamartin  (08.07.15 14:20:01) 
ayasofya, blue mosque, yerebatan sarnici, kapali carsi, galata kulesi ve civari. rumeli hisarinin tepesine ciksinlar. bir de yavas yavas giden gemilerde bogaz turu var, nerden kalkiyordu hatirlayamadim simdi. hop on hop off usulu.

topkapi sarayi, arkeolojo muzesi derken 5 gun olur.
  • hot potato  (08.07.15 14:35:30) 
Istanbul kart alsinlar kesinlikle, icinde 14 lira yüklu olarak 20 TL falan sanirim. Aktarma olayindan bahsedersiniz hesapli oldugunu goreceklerdir.


  • only alcoholica  (08.07.15 15:28:28) 
Galata kiva da yöresel yemek yesinler.


  • cukkalambo  (08.07.15 16:08:16) 
Ulaşım için 5 günlük kart alternatifi ne olabilir?

Adamlar taksiye mi biner belki her seferinde dünya kadar kazıklanmasınlar. Uber İstanbul'da yaygın mı? Galiba Uber bot olayına da girmiş boğazda, kullanan var mı?
  • birkac sorum var  (08.07.15 16:20:19) 
topkapı sarayı, ayasofya ve yerebatanı kesin alsınlar bir kere programlarına


  • sannora  (08.07.15 17:18:49) 
Turkiye'deki medyan gelirin 7-8 katini kazanan avrupalilarin (hele iskandinavlar) turkiyeye gelince uc kurusun hesabini yapmasina acayip kilim yalniz.


  • hot potato  (08.07.15 21:47:31) 
Onlar yapmiyorlardir da, ben adamlarin goz gore gore kaziklanmalarini istemiyorum :)


  • birkac sorum var  (09.07.15 10:12:42) 
başlarında senin gibi kaygılı biri durmazsa kazık yiyebilirler. yanlarında refakatçi olun derim.
bir de onlar bizden iyi biliyorlar zaten buradaki cevaplara bakınca bile anlaşılıyor.
yanlarında duramayacaksanız benim önerim makul olan yemek, içecek, ulaşım, taksi vb. fiyatlarından haberdar etmek. kuru zaten biliyorlardır. taksicilerden uzak dursunlar, taksimde ne idüğü belirsiz pavyonlardan ve kapıdaki gel gel abicilerden uzak dursunlar. başlarına bir şey geleceğini sanmıyorum.
bir de bağcılara falan gitmesinler malum ramazan.
  • ozdek  (09.07.15 10:16:29) 
kariye müzesi'ni alın takvime mutlaka. sur icinin kuytusunda kaldıgı icin ayasofya kadar ünlü degil ancak iç mozaikleri muhteşem. hayran kalacaklardır.
leb-i derya restoranlarin yanında pahasından ötürü türkler tarafından pek bilinmese de sultanahmet, cagaloglu, cankurtaran bölgesinde teras restoranlar var, marmara, adalar, boğaz, ayasofya ve sultanahmet'i hepsini birden kadraja alabilen. cok hosuma gidiyor benim.
sofistike atrasiyonlara ilgili amcalarsa eğer, iki mihrimah sultan camii'nin hikayesini duyup sasirmayanini gormedim ben, yerinde gosterebilirsin.

edit: kariye o, chora :)
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (09.07.15 10:27:21 ~ 23:15:40) 
ben de yurtdisindayim maalesef. taksicilerden kurtulmak icin UBER i onermek istiyorum da. Yaygin mi Turkiye'de su an? Baska bir secenek var mi acaba? Baska nelerden uzak dursunlar? Istanbul'un son halini bilmiyorum :)


  • birkac sorum var  (09.07.15 11:10:46) 
istanbul modern var sergi falan seviyorlarsa ona da bakabilirler. arabayla gezdirecek biri varsa rumeli fenerinde veya kilyosta kahvaltıya götürebilir arkadaşları. tarihi yarımada denmiş zaten bir baksınlar oralara ilgilerini çeker mi çekmez mi bilinmez. kimisi cami falan görmeyi pek ilginç bulmuyor sonuçta.


  • argent dawn  (09.07.15 11:26:48) 
Rumeli fenerine arabayla degil bogazdan gitsinler, zaten benim dedigim yavas yavas seyreden hop on hop off deniz tasiti tum duraklara ugruyor. Balik yiyip hediyelik esya aldiktan sonra geri binip donsuneler. Araba no.

edit: fenerle kavagi karistirmis olmam olasi.
  • hot potato  (09.07.15 14:22:50 ~ 17:02:14) 
taksimetre ne kadar yaziyor istanbul'da? açılışı filan nedir son durum? bir de 5 günlük bir gezi için nasıl bir internet paketi alınabilirö hangı operatorden? adamlara internet lazım olur belki?


  • birkac sorum var  (09.07.15 14:53:44) 
Turistik görülecek yerler haricinde Ortaköy-Sarıyer yolunda gezin, bir şeyler yiyin. Asya tarafına geçmeyi de unutmayın. Benim Macar arkadaşlar Kadıköy'e bayıldı.


  • iamelf  (09.07.15 14:56:44) 
taksimetre adamına göre muamele yapıyor. normalde 10 km gibi bir mesafeye 35 lira veriyorum. taksiye bindiyseniz ve yabancı oldugunuzu anladıysa maalesef yapacak pek bir sey kalmıyor, yine taksimetrede gostereni isteyecektir ancak trafikti suydu buydu diye taksicinin psikopatligina gore besiktas'dan üsküdar'a ikinci köprüden götürüp pendik üzerinden dönebilir de. eğer istanbul yollarini bilmiyorsaniz taksicinin insaflı kollarina kendinizi bırakmaktan baska careniz yok gibi. telefondaki haritaki senkronize edip yoldan şaştıgında ''hayırdır niye burdan gidiyoruz'' seklinde çirkefe yatarsaniz anca. kibarca uyarı degil ama çirkefe yatmak önemli. binmeden once ne yazar diye bi kac taksiciyle pazarlık yapmak da olabilir.


  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (09.07.15 22:06:55) 
adalar


  • simten  (09.07.15 22:36:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.