[]

Özel üniversitelerin bursları

Özel üniversiteler her yere reklam verirken %x bursunuz bizden tarzında tanıtım yapıyor peki bu üniversitelerin burs kaynaklarını nerelerden buluyorlar.Arkasında holding olan üniversitelerin bu konuda probleri yoktur ama diğerlerini merak ediyorum.




 
"sen yeter ki gel, biz senden az para alırız" demek o.


  • fuel oil  (08.07.15 13:29:12) 
bindirimden indirim.


  • zgrydn  (08.07.15 13:29:40) 
Devletten. Devlet vakıf üniversitelerine de bütçe ayırıyor.


  • hatunlarin tercih ettigi pic  (08.07.15 14:03:00) 
Burs kaynaklarını nasıl buluyorlar derken? Sonuçta para vermiyorlar, alacakları miktardan kısıyorlar. Kontenjanlar belli, gelirler ve maliyetler hesaplanıp sonrasında daha fazla öğrenci çekmek için indirim yapıyorlar işte. Arkasında doğrudan bilinen tek bir holding olmasa da mütevelli heyeti gayet de varlıklı insanlardan oluşuyor.


  • pike  (08.07.15 14:07:04 ~ 14:08:09) 
senden alacakları parayı bir başka yerden almıyorlar. sadece karlarını düşürüyorlar.

senden 100 lira kar edecekse, %5 indirim bizden deyip 95 lira kar ediyorlar.

not 1: kar derken onu da yanlış anlamamak lazım. vakıf üniversiteleri elde ettikleri geliri 3. şahıslarla paylaşamazlar, yine eğitime harcamak zorundadırlar.

not 2: not1'de yazılan kısıtlamayı da çeşitli yollarla usulüne uygun olarak delebiliyorlar
  • yemrem  (08.07.15 14:22:55) 
akmasa da damlasın mantığı var. burssuz programlara zaten öğrenci çekemiyolar. bu, satılamayan ürünler için avm mağazalarındaki ''%70 indirim'' ilanı gibi bişey.

@pike para vermiyolar demiş ama vakıf üniversitelerini bağlı bulundukları vakıf finanse eder. ben mefteyim. bizim okulun bütçesi 25 milyon, 20 milyonu vakıftan 5 milyonu öğrenciden geliyor.
  • error522  (08.07.15 14:31:38 ~ 14:33:42) 
arkasında holding, veya en azından paralı birileri olmayan özel üniversite yoktur diye tahmin ediyorum.


  • victum  (08.07.15 14:39:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.