[]

çocuğunu akıl hastanesine yatırmaya çalışan anne

16 yaşında kız kardeşim var, ergenlik çağı olduğu için normal olarak annesiyle sürekli tartışma içindeler, herkes gibi bende öyleydim zamanında.

hiperaktif bir çocukluk geçirdi, çok fazla hareketli ve yaramazdı, ayrıca zamanında yeterince üzerine düşülmediği için dağınık, pasaklı, odasını toparlamaz, ev işlerine yardım etmez pek, anca zorlarsak işte. anne tutturdu bu kızın psikolojik sorunları var, akıl sağlığı yerinde değil diye. konuşarak halledilebilecek sorunlar diyorum kadın nuh diyor peygamber demiyor. en sonunda sussun diye hastaneden randevu alıp çocuğu ruh hastalıklarına götürdük, tam tahmin ettiğim gibi doktor "bu çocukta bir şey yok konuşarak halletmeniz gerekiyor" dedi fakat anne tatmin olmadı. aradan 1 yıl sonra başka bir hastaneden randevu aldık, farklı doktor olmasına rağmen yine aynı cevabı aldık. çocukta bir şey yok (zaten ne olsun, odasını toplamıyor diye akıl hastanesine çocuk mu götürülür).

kuzenim psikolog olmak üzere, o da kendi çapında oturup terapi yaptı sonuç aynı. 3(hadi iki buçuk) uzman tarafından "normal" teşhisi kondu ama anne hala tatmin olmadı, bir de bakırköy'e götürelim diyor. önce anneyi tedavi ettirmek lazım, kardeşime her randevu alışımda anneme de alıyorum ama sonuç yok. bu arada çocuk da üzülüyor kocaman kız ağlaya ağlaya doktora gitti.

ne yapmak gerek, ne önerirsiniz? sanırım psikolojik destek alınması gerek ama özel terapi alacak lüksümüz yok, devlet de bunu karşılamıyor sanırım.

yorumunuz nedir? ikisinin yıldızını nasıl barıştıralım? birlikte tatile mi gönderelim ne yapalım?

 
bana çocuktan çok annenin sorunları varr gibi geldi. aile terapilerine katılmaları faydalı olur. sonuçta ikisi arasında bir anlaşmazlık var ve ayrı ayrı psikologa görünmeleri pek faydalı olmayacak gibi.


  • himmet dayi  (08.07.15 09:35:52) 
evet bende öyle düşünüyorum, annemiz sorunlu.

aile terapilerini bir araştırayım ben.
  • tolga asp  (08.07.15 09:36:48) 
bir daha kardeşinizin yanında bu konunun bahsinin açılmasına bile izin vermeyin. değil ki başka bir psikiyatrist. kıza o kadar 'sende sorun var' baskısı yapılırsa kızın var olan asıl sağlığını alacaksınız. annenizi susturmak ya da annenizin içini rahatlatmak için kızı oradan oraya sürüklemeyin. inanın olumsuz etkileniyordur kız.
annenizi razı etmeye bakın anneniz bir psikolog ya da psikolojik danışmanla görüşssün. psikiyatriste götürmeyin ama bir danışma ayarlayın. yanlış inançları var olabilir.
geçmiş olsun. asıl zor iş size düşüyor burada ama. annenize engel olup kardeşinizi koruyacaksınız. annenizi bir danışmaya yönlendireceksiniz. bence en iyisi bu şu durumda.
  • uzunuzunilgi  (08.07.15 09:48:38 ~ 09:49:21) 
anne tedavi olmalı o açık ama bir de daha fazla kardeşinize bu durumu belli etmeden işleri halledin. yoksa normal olan kardeşinizin psikolojisini siz bozacaksınız. kız belli ki zaten ergenlik filan zor bir dönemden geçiyor, bir de anne bu şekilde davranarak kızın hem özgüvenini yok edecek, hem hasta edecek.
bence daha fazla onun yanında psikolog doktor hasta muhabbeti yapmayın.
aile terapisindense önce anneniz yalnız tedavi görmeli bence. gerekirse doktor bırakın kardeşinizi çağırsın ama kızı şimdi yeniden sürüklemeyin peşinizden.
ona normal davranın annenizle de konuşun onun yanında bu konuları daha fazla açmasın.
  • kaputt  (08.07.15 09:50:23) 
hastaneye anneni yatir. kendi cocuguyla ugrasamayip hastaneye yatirmaya calisan anneden hayir gelmez.


  • goo.gl  (08.07.15 10:06:10) 
Anneniz sussun diye ergen kardeşi psikiyatriste götürmek hiç doğru bir hareket değil, kızcağız az şımarıkken hakiki deli olacak anneniz yüzünden, sonra size de düşman olabilir. Annenizin bu durumu hakkında bilgi verdiğiniz bir psikiyatristle görüşmesini ve uzun süre görüşmesini sağlayın derim.


  • whoosie  (08.07.15 10:14:16) 
Kardeşinle annen hakkında konuş. Muhtemelen annenin daha önce yaşadığı bir sıkıntı var ve ondan korkuyor. Bunun kardeşinle kesinlikle ilgili olmadığını sadece annenle ilgili olduğunu anlat ona. Yani onun da bir birey olduğunu ve onu dikkate alarak annen konusında işbirliği içinde olduğunu hissettir.
Yuksrıda aile terapisi demişler. Çok iyi fikir. Ama konuşup kardeşini de buna istekli hale getirmen gerekiyor. Zorla gitmesin gene.

  • phoenixboy  (08.07.15 10:48:29) 
kardeşim de sorunun annemde olduğunu bildiği için o kadar etkilenmiyor açıkcası, sadece bu bilinçsizliğine sinir oluyor.

teşekkür ediyorum tavsiyeleriniz için. aile terapisti araştıracağım.
  • tolga asp  (08.07.15 10:58:52) 
Kardeşini koruman gerek. Bence tam tersine biraz ayırmalısın birbirlerinden.


  • arnold schwarzeneger  (08.07.15 11:07:20) 
abi çok sıkıntılı, kardeşin dışarıdan gördüğü ilk ilgiye o kadar yoğun tepki gösterir ki ailecek mahfolursunuz. aman diyim, anneni çek ve sert bir dille konuş. çocuk mahfolur, annen bu durumu alttan almazsa eğer işler fazlasıyla çığrından çıkar.(yaşadım biliyorum)

şuan annenle konuşman gereken, anne bu kız hasta lütfen ne yaparsa alttan al ve üzerine gitme. yoksa kendisine dahi zarar verebilir. yani biraz gözünü korkut. kesinlikle kız kardeşine çok iyi davran ve onun en iyi dostu ol gerçekten dışarıdan gelecek kötü bir çevre onu mahfeder. çok içten yazdım lütfen ciddiye al.
  • dirildimde geldim  (08.07.15 11:36:37) 
Anneyle ayirin, kardese sorumluluk ve destek verin.


  • f_d  (08.07.15 11:53:08) 
kardeşimi koru anneni hastaneye yatır. annen olmasa bu kadar olmazdı brlki krdeşin


  • efrasiyab87  (08.07.15 13:09:09) 
İkisinin yıldızını barıştırmanız zor görünüyor; insanlar zor değişir biliyorsunuz, bu saatten sonra annenizin de tutumunu terapiyle değiştireceğini sanmıyorum. O yüzden kendinizi annenin hatalı tutumunu düzeltmek için yıpratmayın bence.

Bana kalırsa sizin yapabileceğiniz tek şey: kardeşinize destek olmak, ''sen anneme bakma, idare et, ben senin yanındayım.'' diye yanında olarak, en azından üniversiteye gidip ya da başka bir şekilde kendi hayatını kurmak için evden/anneden uzaklaşana dek, olaylardan en az şekilde etkilenmesini sağlamak.
  • o my god they killed kenny  (08.07.15 13:20:15) 
kardeşinizin annesini sorunlu biri olarak görmesi inanın ilerde çok çok büyük sorunlara yol açabilir. psikolojik sorunlar. kendimden biliyorum. annem sorunlu bir insan, hiçbir zaman sağlıklı bir ilişki kuramadım ve tam üniversiteye başladığım zamanlar bundan dolayı 1-2 yıl depresyonla boğuştum. o güne kadar bastırmıştım ya da derslerden depresyona girecek vaktim olmamıştı herhalde bilmiyorum.

kardeşiniz etkilenmiyor diye sakın düşünmeyin. annenizi kenara çekin konuşun. kardeşinizin önünde cephe alma durumu olmasın, yani kardeşiniz annenize karşı daha da dolmasın (ama mutlaka kardeşinizi anladığınızı, ona hak verdiğinizi belli edin). sadece anneniz davranışlarını değiştirsin.
  • emperors band  (08.07.15 13:33:03 ~ 13:34:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.