[]

Orucum bozuldu mu simdi? Burun spreyi

Otrivine damlattim az once. Bogazimda hissettim damlayi. Arastirdim. Diyanet burundan kacan damla, dinin mazur gorebilecegi, affedilebilir damladir. Abdest alirken kacan sudan bile azdir diyor.

Ama bazi itimad ettigim din alimleri de goz damlasi bozmaz, ama bogazda hissettiren her burun damlasi, spreyo bozar diyor. Ne yapacagim ben? Gitti mi bugun oric?


 
kaynak göstermeye bile gerek yok. Çok kolay bir test var;

-doymak için mi döküyorsun burun spreyini?
cevap hayırsa bozmaz.

-doymak için / zevk için mi aşı oluyorsun?
Cevap hayırsa bozmaz.

Bunu böyle devam ettirirsen hiçbir kaynağa ihtiyacın olmaz.
Allah öyle numaralar yaparak seni günaha sokmaya çalışan bir şey değil.
  • theli  (08.07.15 07:55:48) 
Bekle, biraz arastirip yazacagim buraya.
------------------------------
istisnaları olmakla birlikte kural olarak "vücuda alınanlar orucu, vücuttan çıkanlar abdesti bozuyor. aldığın ilaç zaten, faydası karşılığında kullandığın bir şey (doğrudan fayda vermese bile bazı maddeler de orucu bozabilir). burada ayrıntılı anlatılmış :
dinimizislam.com
senin dediğin ise - orucu bozan şeyler - başlığı altında bulunuyor. yine orada belirtilen redd ül muhtar, hindiyye gibi kitaplar hanefi mezhebi fıkhının en önemli. muteber kitapları arasındadır. sayfada aşağı doğru -İlaç orucu bozmaz mı?- başlığına bakman iyi olur. yazıya dikkat edersen doğrudan alıntı olarak değil, izahı da yapılıyor. amelleri, yani dinen yapılması gereken işlerde kendi kafamıza göre kıyasen değil, geçerli kaynaklardan naklen yapmak daha doğru olur.
  • 1adam  (08.07.15 08:50:51 ~ 10:00:19) 
bozulma konusuna bi şey diyemem ancak burun spreyi sıkman gerekiyorsa tutmasan daha iyi olur. aynı şekilde aşı olman gerekiyorsa da tutmamak gerekir. sonuçta vücuda dışardan bi giriş oluyor diye tahmin ediyorum. +1 duyulması gerektiği kadar, niye zorlaştırıyosunuz cidden :)


  • nebibecks k  (08.07.15 09:03:18) 
ek olarak; oruç bozulsa bile iftara kadar bir şey yememek lazımdır.


  • 1adam  (08.07.15 10:03:13) 
niyet onemli, niyet. sen onu acligini ya da susuzlugunu gidermek icin degil hastaligin icin aldin. oric gitmedi, sIk disini.


  • goo.gl  (08.07.15 11:05:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.