[]

özel yetenek.

neden ülkedeki sinema bölümleri özel yetenek ile almıyor. çok saçma değil mi?
hani ülkede her şey çok saçma zaten de. bu kadar bariz bir şeyi nasıl göremiyorlar. sinema sanatı yapmaya meyilli insanlara neden coğrafta, tarih, edebiyat falan çözdürüyorlar lan?



 
türkiye sineması, çılgın dershane, hababam sınıfı, arka sıradakiler gibi 40 yaşındaki adamın liseli rolü oynadığı yapımlarla dolduğu için artık coğrafya tarih bilsinler demiş yök.


  • masa penisi  (07.07.15 19:46:48) 
çünkü çoğu "iletişim fakültesi" içinde ve ilk sınıflarda iletişim dersleri görüyorsun. Aslında amaç iletişimciler yetiştirmek. Özel üniversitelerde güzel sinematografi, senaryo, ses, kurgu vs dersleri alabiliyorsun ama devlette duyduğum kadarıyla rezillik. Bi Mimar Sinan bir de galiba birkaç yerde daha "güzel sanatlar" fakültesi içinde sinema bölümü var. Ha onlar da yetenek sınavı yapamıyor galiba emin değilim.

edit: sinema için genel kültür gerekir yorumuna da +1 ama öss(şimdi adı her ne boksa) genel kültür de ölçmüyor ki :D

edit2: bu arada özel yetenek sınavı olması için her şeyin bölümlere de ayrılması gerekir ki.. "sinema"dan özel yetenek sınavına nasıl girebilirsin? kimisi film studies'de uzmanlaşmak ister, kimisi ses tasarımında uzmanlaşmak ister o kişiye sesle ilgili sınav yapman lazım, görüntü yönetmeni olmak isteyene ona yönelik, senarist olmak isteyene ona yönelik sınav/mülakat yapman lazım aslında. Böyle yerler var ama üniversite değiller, "film okulu" olarak geçen amerikadaki ingilteredeki yerler.
  • rodriguez2  (07.07.15 19:48:22 ~ 20:08:08) 
dokuz eylül 1-2 yıl önceye kadar özel yetenekle alıyordu. sonra yenı yasa falan çıktı ama yoğun itirazlar geldi.
şu anda ne durumda bi öğren istersen.

  • kupigometa  (07.07.15 19:56:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.