[]

Bu yemek tarifini bilen var mı?

1. tavukları tencerede haşlıyorsunuz lif lif olana kadar (tercihen göğüs)
2. ardından lif lif tiftiyorsunuz ve bir kaba koyuyorsunuz.
3. tifttiğiniz tavukları bir de rondodan geçirip köftemsi bişeye dönüştürüyorsunuz. (köfte ve hamur arası, hamura daha yakın)
4. başemal sos yapyorsunuz. (başemal sos sıvı değil, olabildiğince katı/hamur kıvamında olmalı, hamurdan biraz daha akışkan)
5. tavuğun üstüne başemal sosu atıp köfte gibi yoğuruyorsunuz.
6. baharat maharat koyun.
7. bunları küçük misketler haline getirip; galeta unu + yumurta tekniği ile kızartıyorsunuz.

dışı kıtır, içi yumuşacık ve lezzetli oluyor.
bunu niye sordum? çünkü dünyada sadece benim ypatığımı düşnüyorum.

 
@animal, lan olm zor demedim ki zaten :(


  • kamera motor  (07.07.15 16:48:02) 
5. maddeden sonra "uydurma bu ya beşamel sos karıştırılır mı" dedim, sonunda size özel olduğunu anlayınca rahatladım :)


  • Aman Sen de  (07.07.15 16:50:09) 
duymadım bilmiyorum


  • heee  (07.07.15 16:57:06) 
yumurta tekniğinden kastın yumurta sarısına bulamak mı? :)

böyle yazmak kolay hacı, bi gün yap da çağır, yiyelim, o zaman karar veririz iyi mi kötü mü :P (bkz: bir oportünist olarak reso aga)
  • reso aga  (07.07.15 17:48:44) 
Degisik olabilir aslinda, tadi da guzel olabilir ama cok zahmetli. Bi de hic besamel sos yapmadan direk unu sutu didilmis tavuga koysak nasil olur? Hem daha pratik, ugrastirmaz


  • balpolen  (07.07.15 17:51:57) 
Öncelikle afiyet olsun.
Sonrasında, haşlanmış tavuğu beşamelle köfte yapmak bana pek iç açıcı gelmedi. Ben olsam göğüsleri az pişirir, baharatlı patates püresi yapar, borcama püre üstü tavuk üstü beşamel dizip fırına veririm. Ya da çiğ tavuk etini rondodan geçirip kıymamsı hale getirdikten sonra normal köfte gibi malzemelerle yoğurup kızartırım.

  • whoosie  (07.07.15 18:12:44 ~ 18:13:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.