[]

İşsizlik maaşı

Selamlar,
İşkur herhangi bir telefona ne doğru düzgün cevap verdiği ne de bilgi verdiği için ta uzaktaki merkeze gitmeden önce soruyu buraya bir sorayım dedim, kısfmet.

Abim bir ay önce işten çıktı anlaşmalı olarak (yani çıkarıldı gösterildi), sonra da işsizlik maaşına başvurdu. Buraya kadar her şey normal. Yalnız yurt dışına gitti ve birkaç ay olmayacak. Bende bilumum banka işlemlerini onun adına yapmamı sağlayan vekalet var ama işsizlik maaşını çekebilmem için e-devlet ibaresi de geçmesi gerekiyormuş vekalette, yok haliyle.
Bu yüzden öncelikle elimdeki vekaletle işsizlik maaşını bankaya yatabilecek şekilde ayarlayıp ayarlayamayacağımı merak ediyorum. Eğer mümkünse, hangi adımları atmam gerekiyor? Eğer mümkün değilse işsizlik maaşını çekmek için bir zaman limiti var mıdır, yani çekilmediği sürece birikir mi?

 
Yurtdışına giderken işsizlik Maaşını dondurmuş olması gerekiyordu. şu halde aldığınız işsizlik Maaşını devlet Bilahare faiziyle falan söküp alır maalesef. Vekalet vs durumlarını bilmiyorum ama PTT'ye git Abinin kimliğiyle alırsın biraz benziyorsanız. Memurların umursadığı yok,yurtdışında kimliğe ihtiyacı yok götürmediğini varsayıyorum.


  • al-se  (07.07.15 14:00:16) 
Farklı cinsiyetlerde olmamız ve onun kel olması biraz sıkıntılı tabii almam için.
Tam anlamadım, yurtdışına gittiği için işsizlik maaşını devlet neden geri alıyor, hani çalışmayacak falan orada?

  • whoosie  (07.07.15 14:07:03 ~ 14:07:18) 
  • prodeq  (07.07.15 14:36:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.