[]

Trafik kazası ve sigorta durumları

Kardeşimin arabasına trafikte arkadan çarpmışlar. Kaza tesbit tutanağına göre vuran kişi yüzde yüz kusurlu bulunmuş. Kardeşimin anlattığına göre, adamın sigortası bizimkinin aracının tamirini karşılayacak. Ancak bazı sorularım var;

1. Karşı tarafın sigorta şirketi kafasına göre yan sanayi parça kullanarak tamiratı yaptırabilir mi? Buna nasıl itiraz edebilir ve orijinal parça kullanmalarını sağlayabiliriz?
2. Araçta bir değer kaybı olacak. Bunun zararını da karşı tarafın sigortasından nasıl alabiliriz? Dava mı açmamız gerekiyor?

 
1. aracın kaskosu yok mu? siz aracı kaskonun anlaşmalı servisine gönderiyorsunuz, sizin sigorta parayı karşı tarafın sigortasından alıyor.

2. Geçenlerde bununla ilgili değer kaybının karşı tarafın zorunlu trafik sigortasından karşılanabileceğine dair haber yapılmıştı ancak pek aklımda kalmamış.
şurada ilgili tebliği inceleyebilirsiniz:
www.resmigazete.gov.tr
KAPSAMA GİREN TEMİNAT TÜRLERİ altında "değer kaybı dahil" ifadesi mevcut.
  • late viper  (06.07.15 22:58:07 ~ 22:58:15) 
Aracın kaskosu yok.


  • alperz  (07.07.15 00:04:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.