[]

Yeni ev arkadasimin tepkisi

1 hafta once yeni bir eve tasindim, evdekilerle aramiz cok iyi ama hepimizin sinavlari oldugu icin birlikte vakit geciremedik hic. Gecenlerde iclerinden biri konusma sirasinda marketlerde kuskus aradigini ama bulamadigini soylemisti. Ben de bu aksam markete gidince gordum, aklima geldigi icin aldim. Eve gelince de odasina gidip rahatsiz etmek yerine mutfak masasinin ustune koyup bir de not yazdim "Kathrin :) benimismim" diye. Odama gecince o mutfaga gitti, sonra diger ki da gitti. Kapim acik oldugu icin konusmalari duydum. Diger kiz bu ne diye sordu, kathrin de "bilmem, kuskus ama ne alaka anlamadim" gibi seyler soyledi. Asiri bozuldum. Ben hep bu tur seyler yapan bir insanim. Birisinin arayip bulamadigi veya istedigi bir sey olursa hep denk geldiginde ben alip onlara hediye ederim. Mesela yine aramizin iyi oldugu bir arkadas bana ve eski sevgilime unicorn cizip cizip veriyordu. Ben de eski sevgilimle gittigim bi festivalde unicorn balonu gorunce alip, butun yol boyunca tramvayda sokakta elimde tasiyip kizla bulusup ona verdim. Inanir misiniz balon bende kalsa daha mutlu olurdum. Hatta ben kizdan daha mutluydum bile. Kiza balonu verince suratinda donuk bir ifadeyle "bu ne?" demek oldu tepkisi. Sonrasinda bi yalandan sevineyim bile demedi.

Ben gereginden cok fazla mi deger veriyorum insanlara? Birisi bana bunlari yapsa cok mutlu olurum, demek ki onemliyim derim. Ama bu iki olayda gercekten cok bozuldum. Ilki birkac ay once olmustu, ikincisi henuz 10 dakika once oldu. Cok bozuldum ya. Bi daha da yapmam kimseye boyle jestler.


 
Senin inceliginde olmayan insanlara bosver yapma.ya da yap. Denize atmış olursun.kim biliyorsa bilsin.bosver.ben de gıcık oldum.takma kafana bosver.bana yapsan boynuna sarilirdim.


  • safsafinaz  (06.07.15 22:28:44) 
insanlara gereksiz iyilik yapmaya gelmiyor, ben de böyle şeyler yapardım, arkadaşlarımı ilgi alanlarına göre hoşlarına gidebilecek şeylerden haberdar eder yine hoşlarına gidebilecek hediyeler alıp verirdim, sonra bıraktım


  • freebird5406_2  (06.07.15 22:34:17) 
sen Almanlarla yaşamıyor musun güzelim yahu, yapma onlara böyle şeyler :)
geneli anlamıyor ama bazı çok kafa olanları da var tabi. bizim Kathrin on numara beş yıldızdı misal

  • niye ama  (06.07.15 22:34:37) 
unicorn'cu saçmalamış ama kuskus yani istersin bulamazsın gider makarna alırsın, birkaç gün sonra kuskus istediğini bile unutursun.
itiraf edeyim banada şimdi kuskus gelse ne alaka derim 3-5 gün önce kuskus aradığımı bulamadığımı unuturum.

  • kuzey li  (06.07.15 22:37:01) 
bana çok samimi olmadığım insanlardan böyle hediyeler gelince, ne kadar ufak olursa olsun, kişisel alanıma saldırı varmış gibi hissediyorum.


  • mesgul ve huzursuz  (06.07.15 23:05:03) 
kuskus arayan kız bunu unutmuş olabilir. ama unicorn'cu kız gerçekten tam bir öküzmüş.

bir de @meşgul +1 diyorum, bazı insanlar böyle jestleri biraz fazla üstüne düşmek gibi algılayabilir.
  • lily briscoe  (07.07.15 00:02:28) 
Benim de ev arkadaşım alman. Bir keresinde laf arasında öylesine çok çikolata var hangisini almam gerektiğine karar veremediğim için çikolata alamıyorum demiştim. Ertesi gün bana çikolata almıştı. Ve ben de deli gibi mutlu olmuştu gayet. Sizin yaptığınızla aynı şey bence bu.

Yaptıklarınız gerçekten hoş ve iyi şeyler. Ama kime yapıldığı da önemli. Belki sizi tanımadığı için anlamamıştır, belki de cidden düz bir insandır. Takılmayın, böyle olmaya devam edin bence.
  • okuyamıyom ben ya  (07.07.15 00:09:27) 
yaa hayır sen yapmaya devam et. kültür farkıdır, iletişime kapalı olduğu bi anıdır, yapısı soğuktur filan boş ver sen.
senin yaptığın güzel bir şey üstelik insan turnusolu bir hareket. mutlaka kıymet bilen bulunur ;)
ha aynı kişiye yapmam tabi bir daha ama başka kişilere içimden gelince yaparım ben olsam :)
  • gis  (07.07.15 00:21:34 ~ 00:23:38) 
bakın bu dramdır.


  • jacoba benzer jojuk  (07.07.15 02:20:05) 
bana yap böyle şeyler


  • fasulyek  (07.07.15 02:29:45) 
Arkadaş olalım mı ya :/

Normal ve güzel bir şey yapmışsın nolursa olsun güzel şeylerden vazgeçmemek lazım kıymet bilene denk geleceksin illa
  • reavelyn  (07.07.15 04:38:15) 
ben yazdığın notu anlamadım. ne diyor notta?


  • eindaclub  (07.07.15 11:43:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.