[]

elektro gitardan soğurken soğumamak? nasıl oluyor bilmiyorum, anlatıyorum.

1 senedir elektro gitar elimde. yavaş yavaş ilerliyorum. bu zaman içinde öss ye hazırlandım kursa toplam 5 ay gitmiş oldum. biraz birşeyler kazandım. hâlâ yavaşmışım gibi geliyor. fakat yarım da olsa tam da olsa çalabildiğim kolay parçalar var. zor parçalara da yükleniyorum. neyse...

bu yaz baya ilerlemeyi düşündüm ama bir türlü olmadı. tam kursa başladım aralara problemler girdi. 1-2 hafta çalıştım bir işte sıkıntıdan, bıraktım. gitarı elime tekrar aldım. sonra tatile çıktım fakat yanımda da götürdüm. geri döndükten sonra bi itici his oldu anlamadım. 3 hafta düzgün çalışamadım. hep aralıklar oldu. şimdi yeni yeni elime aldım tekrar.

şunu düşünüyorum. üniversiteye başlıyorum ve yurtta kalacam. (yurtta gitar olayını çözdüm bu sorun değil) 2 yıllık olduğum için hedefim dikey geçiş sınavı.
acaba gitarı tamamen bıraksam mı diye düşünüyorum??? yoksa herşeyi planlayıp yolunda ilerletirsem sorun olmaz değil mi? bırakmayıp hergün azıcık zaman ayırırsam gitara, 1-2 yıl sonra hızlandığımı görüp daha bi zevkle çalma isteği gelebilir mi?

hemen şunu da belirteyim. yaşım 20. yaş sorunu etmiyorum fakat biraz da geleceğimi düşünüyorum. hepsi bu. gitarla da ileride olursa ek bi gelir elde etmeyi düşünüyordum. hâlâ hırs var tamamen gitar ile bağlarımı koparmış durumda değilim.

sizden düşüncelerinizi belirtmenizi bekliyorum.

 
önce üçüncü paragraftaki soruları cevaplayayım:

1- evet, gitarı tamamen bırak. ama sağlam bir köşeye bırak, canın istediğinde al eline çal. virtüöz çok memlekette, sen olamasan da olur.
2- hiçbir şey planlandığı gibi yürümez. zaten hayat planlarını ayrı tut. gitar senin için şu saatten sonra sadece hobi olacak. film izlemek ya da müzik dinlemek gibi. (bkz: yapma demiyorum hobi olarak yap)
3- çalma isteği öyle uzun vadeli düşünüldüğünde gelen-giden bir şey değildir. misal şu system of a down'ın sapık gitaristi anlatıyordu bir programda. lise boyunca her gün okuldan koşarak eve döner ve 8 saat gitar çalardım diyor adam.

insan farklı algılamak istiyor tabi ama işin özü budur. küçük yaşlardan beri elektro ve akustik gitar çalıyorum, ne bir gitar üstadı oldum ne de bıraktım. hayatımın bir köşesinde benimle birlikte büyüdü, gittiğim her yere geldi o tutku. gitarım şimdi sağ tarafımdaki koltukta duruyor, canım çekti, bir iki tıngırdatayım bari.
  • blackdog  (16.09.09 02:46:09) 
Aynen blackdog'un dediği gibi, gelip giden bir şey değil bu, kendimi bildim bileli gitar çalarım ama ne ünlü oldum ne albüm çıkarttım ama konu bu değil, çalarken kendini iyi hissetmek. bazen çalmak için debeleniyorsun eve gitsem de biraz gitar çalsam diye bazen de bi hafta aklına gelmiyor.


  • thefin  (16.09.09 10:20:19) 
gitarda ilerlemek istiyorsan düzenli çalışma şart. hızlanmak istiyorsan kaliteli bir gitar gerekiyor kesinlikle.

seni gitardan soğutmaması için ekipmanlarının da sağlam olması lazım. babalar gibi bir gitar + baba bir processor + baba bir amfi çalma isteğini arttıracaktır. Çünkü gerçekten aldığın ton inanılmaz oluyor.

Amatör ekipmanla doğru notaları bassan da ses çok zayıf ve gerçeğinden çok uzak duruyor.

Ben metal dinleyen bir adamdım, zevkim trance e doğru kaydı. gitarı bırakmadım, tam tersi arada trance parçalara evde gitarla eşlik ediyorum elimden geldiği kadar.

hatta reklam olsun bir tanesi :

www.youtube.com

bence bırakma, sadece canın istediğinde çal, elinin altında olduğunu bilmek yeterli. dönem dönem günde saatlerce çalası geliyor insanın.
  • kimlanbu  (16.09.09 10:48:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.