[]

sürekli boğaz ağrısıyla yaşamak

böyle yaşamak zorunda olan arkadaşlar var ise hem dayanışma, hem de kurtulmuş olanlarınızdan tavsiyeler dilenmek amacıyla açıyorum bu duyuruyu. senede kafadan üç-dört kez yaşardım boğaz ağrısını ancak son 2 aydır ciddi bir şekilde haftada bir yaşamaya başladım. sanıyorum ki son 2 haftadır ise 2-3 günde bir yaşıyorum maalesef. 1 ay içinde iki kez kbb doktoruna göründüm. kronik farenjit olduğumu öğrendim. aynı zamanda burunda da iki yerde küçük eğrilikler varmış, ağzım açık yatmak zorunda kaldığımdan sürekli boğazım tahriş oluyormuş. sigarayı bırakalı birkaç ay oldu, artık acı yemeyi, çok soğuk-sıcak bir şeyler içmeyi de kestim. bana mısın demiyor, bugün dışarı çıktım, hiçbir şeyim yokken boğaz ağrısıyla geri döndüm. yarına kadar sürecek büyük ihtimal, sonra insaflıysa 2 gün ara verip tekrar geri dönecek. çok korkutucu, konforsuz bir gerçeklik içindeyim. sanıyorum burun ameliyatı olacağım rahat yatabilmek için ama çözümün bu olduğuna da inanmıyorum galiba. orası öyle tahriş olmuş ki, hiçbir şey kurtarmayacak gibi. psikolojik olarak da baya kötü durumdayım. çünkü boğaz ağrısı yüzünden sürekli halsizim, bir şeyler yapmaya, konuşmaya isteğim olmuyor. herkese sürekli boğazımın ağrıdığını söylemek zorunda kalıyorum; hayatımı kazanmak için kıpırdayamıyorum yerimden. bir de yaz, tepede güneş var. ben sürekli bir ağrıyla evde hiç hareket etmeden geçirmeye çalışıyorum günlerimi. bu geçiyor mu arkadaşlar, böyle şeyler yaşayan birileri ya da arkadaşlarınız oldu mu? çare ne? yaş: 24.




 
yattığın odaya buhar makinesi ya da odanın havasını nemlendiren bir şey koysan iyi olur, ama kesin çözüm ameliyat malesef


  • shotgunwoman  (06.07.15 20:14:16) 
Her kronik farenjitli için şunu yapıştırıyorum, burada da eksik kalmasın.
eksisozluk.com

2008 öncesini dalga dalga boğaz ağrısıyla, 2008-2012 arasını sürekli boğaz ağrısı ile geçirdim. Sadece yazları bir iki ay ağrımazdı. Hayat kalitesini gerçekten düşürüyor. Hayattan nefret etmiştim.

Buhar makinesini uyguladım, çok ağır geldi bana. Nemin getirdiği birtakım rahatsızlıklar oldu.

Bende de septum deviasyonu var ama hafif bir eğrilik olduğumdan ağzım açık uyumuyorum. Bu en önemli şey, ağzınız açık uyuduğunuz sürece, oradan aldığınız kuru hava ile farenjite mahkumsunuz. "Ameliyat olursanız kesin geçer" diyemem ama olmazsanız geçmez.

Duyuru klasiği olacak ama ben ne zaman düzenli spora başladım, o zaman geçti farenjitim. Vücut direncini sürekli yüksek tutmanız gerek. Sporla da güzel yükseliyor. Geçen Haziran'dan beri nezle harici hasta olmadım, yaklaşık iki yıldır da farenjit olmadım ki, hiç umut yok gibiydi.
  • aychovsky  (06.07.15 20:43:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.