[]

İki Ekran Kartı Arasındaki Fark

Beyler selam şu iki ekran kartı farklı markalar arasında 150TL fiyat farkıyla satılıyor.

www.vatanbilgisayar.com

www.vatanbilgisayar.com

ikiside aynı çipsete sahip. arada nasil bir fark vardır?

birde daha iyi bir öneriniz olur mu?

 
açıp incelemedim teknik detaylarını ama asus'un saat hızları artırılmış olabilir, kartta daha iyi komponentler kullanmış olabilir, sunduğu yazılım desteğinin ek ücretini karta yansıtmış olabilir ve en son olarak pazarda kendini konumlandırdığı premium marka olmanın ceremesini sana çektirmek istiyor olabilir.

iki üreticinin kendi sayfasından teknik detayları karşılaştırıp saat hızı bilgisine ulaşabilirsin. diğer detaylar için derin incelemeleri googlelayıp bulman lazım.
  • paulie walnuts  (06.07.15 21:02:56) 
varmı artıran? değer mi dersin peki?

birde oyun içersinde FPS minimum kaç olmalı?
  • 2006  (06.07.15 22:19:35 ~ 22:22:19) 
asus stokları bitmiş, stok bittiğinde fiyatı neyse o kalmıştır. daha sonra r9 285 fiyatları düşünce sapphire indirime gitmiştir ama asus stokta yok diye fiyatı değişmemiştir...

asus biraz daha pahalı olur tamam da aynı modelde ve performansı bu kadar yakın iki kartta bu kadar fark olmaz.
  • ucan spagetticanavari  (06.07.15 22:29:47) 
standard tasarımın üzerine böyle modlamalar yapılıyor

genelde verdiğin paranın hakkını alamıyorsun bu tarz modlamalarda. ben tercihimi hep standarttan yana kullanırım.

ha bu arada sapphire da modlanmış. testlere bak. aradaki fark eder mi etmez mi sen hesapla.
  • ceycey e  (06.07.15 22:30:53) 
eyvallah yorumlar için.

@ceycey e, ben bu işin test sonuçlarından hiç anlamam. değermi değmez mi bu yüzden değerlendirmem yanlış olur. tembellik olacak ama söylesen şahane olur. :)
  • 2006  (06.07.15 22:39:34 ~ 22:41:48) 
kişisel yorum olarak: ben asus'a fazladan para vermem ama bir tık altında olan msi a yada bir tık üstünde olan evga'e veririrm (tık ile fiyatı kastediyorum). katı kapasitörler ve kartın üzerinde kullanılan devre elemanlarının kalitesi overclock kapasitesini ve overclock lu iken ömrünü uzatır, elinde patlama olasılığını azaltır.

bende eskiden en ucuzunu alıyordum önemli olan atinin veya nvidia nın sağladığı çip, kalanı neredeyse çok önemli değil diye ama 1 adet leadtek, 1 adet his, bir adette saphire ekran kartı patlattıktan sonra premium kart almaya özen gösteriyorum. ama asus değil, çizgi den çıktıktan sonra garantisi tam bir baş belası oldu...
  • paulie walnuts  (06.07.15 23:43:34) 
Kıyas testi bulamadım. en iyi sonuç ikisinin kıyasıyla anlaşılırdı ama genele bakınca ucuz olan daha avantajlı gibi.
(asus'un performansı yüksek olsa da aradaki farkı haketmiyor)

@paulie walnuts bu kadar kartı aynı bilgisayardı patlatmadın inş :D
  • ceycey e  (07.07.15 00:41:04) 
@ceycey e

yok yahu nerde, leadtek agpiydi zaten, 6800 gt olması lazım, 2004 te aldım, 2005 yazında gitti. sapphire ise 2000 lerin sonuna doğru aldıydım, oda iyi karttı, X1900XT. his'i daha geçen ay kaybettik güç kaynağı ile beraber. 6870 di.

hatta 1900xt nin çipini saklıyorum hala, 6870inde kartı duruyor ellemedim bile onu.

i1274.photobucket.com
  • paulie walnuts  (07.07.15 01:58:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.