[]

Bir adamın bana borcu var

Adamın bana borcu var 10.000tl kadar,
Önümüzdeki 6 ay boyunca 30.000tl kadarlık iş yapacağız bununla ve adamın nakti yok.
Fakat bankada 60bin tl kredi limiti var.
Ama adam kredi faizine çalışmak istemiyor.

Sorum şu, nasıl bir ödeme sistemi kullanmalıyız ki
ben bu adamdan borcumu -40bin- bugün tahsil edebileyim
adam da 3. kişiye/ kuruma ocak 2016'dan itibaren 12 ayda ödesin borcunu.

Baktığınız zaman 3. kişi açısından
bu adam kredi vermiş olyor aslında 18 ay vadeli.

Ama bu kişi/kurum banka gibi yüksek faiz isteyen bir kurum olmasın amaç o.

 
Paşa paşa çekecek. Başka yolu yok. O olmuyorsa sana çek yazsın sen çeki kırdır. Faizi o değil sen ödemiş olursun ama


  • retiredcolonel  (06.07.15 16:07:38) 
adamın nakti yok baba vadeli çek mi yazdırayım çok kolpa dönüyor o işlerde bana dediğim yol lazım finansal açıdan halen 3. dünya ülkesiyiz amk


  • losev bagiscisi  (06.07.15 16:16:02) 
kredi dediğin adamın cebinde olmayan paradır. üç gün sonra hacizler gelirse kredisi iptal edilince o da hiç olmayacaktır.

çeksin krediyi ödesin. faturalı çekin yoksa kırdıramazsın. kırdırdın diyelim çek ödenmezse sana da icra takibi yaparlar ona da. onun bir şeyi yoksa senden alırlar.

teminat mektubu alabiliyor mu bankadan bir sorsun. ona da günlük bir para ödeniyor ama öyle faiz kadar değil. mektup alabiliyorsa zamanı geldiğinde ödenmezse sen mektubu paraya çevirirsin direkt, o da bankayla uğraşır. ha parası oldu diyelim, o zaman sana öder. sen de bakiyeyi paraya çevirir veya iade edersin.

mektup alabiliyor mu dediğim gibi bir görüşsün bankasıyla.
  • pomolilik  (06.07.15 16:22:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.