[]

Seboreik Dermatit Hakkında Yardım Lütfen

Merhaba,

7-8 yıldır bu illetin pençesinden kurtulamadım. Zaman zaman geçiyor gibi oluyor ama en ufak bir stres sıkıntıda patlayıp coşuyor, son zamanlarda fark ettiğim alkol aldıktan bir gün sonra feci oluyor yüzüm. Günlük la roche posay kerium ds ve coşkun dönemlerinde advantan'la idare ettim son bir kaç yılı. Fakat son aylarda hiç birşey kesmiyor bu delifişek hastalığı. Stresten burun çevresi, kulak, çene, şakaklar, kaşlar kızarıklık ve pullanma ile doldu ve bu durum beni daha da strese sokuyor. Sevgili kader ortaklarım varsa bu illetten muzdarip ve yeni formüller (şampuan,kortizonsuz krem, hoca, okunmuş bişiler) bulan, bilen, eden sevabına bir paylaşıversin. Son araştırmalarda Coresotin (sarı kutu) , Vichy decross revaçta ve memnun sayısı fazla gibi. Bu arada saçımda birşey yok fakat yine de şu şampuanlardan kullanayım da normal şampuan belki azdırıyordur düşüncesindeyim, benimki burundan başladı zaman içinde çoğalarak yüzümü esir alıyor, sanırım bundan sebep bir de ufaktan bir sakalkıranım oldu. Durum bu yardımcı olabilirseniz sevinirim, bu illetin pençesinde olan herkese de çok geçmiş olsun, inşallah bir gün kendiliğinden ilahi bir şekilde yok olur.
teşekkürler.

 
10 seneden fazla süredir seboroik dermatitim var. Tecrübelerim:

- Saç için ketokonazollu epey bir eczane şampuanı ve karışımı denedim. Hiçbiri işe yaramadı.
- Saç için Vichy Dercos ve Head&Shoulders Clinical Therapy denedim. Görünür kepeği kesiyorlar ama saç hala kepekli.
- Saç için Betnovate saç losyonu kullanıyorum. Görünür kepeği önlemede başarılı. Ama kortizonlu.
- Cilt için epey bir kortizonlu krem denedim. Cildimi incelttip hassaslaştırdılar. Jiletle traş olurken illa ki kanıyor.
- Cilt için kortizonsuz Coresatin krem çok başarılı. Ama yağlandırdığı için siyah nokta sayısı had safhaya ulaşıyor.
- Bütün vücut için aknetrend kullanıyorum. Ama uzun vadede karaciğere zarar veriyormuş.

4-5 cilt uzmanı gezdim, bir araba yükü şampuan ve krem kullandım. 10 yıldan fazla süre sonra şunu kabullendim; seboreik dermatitin çaresi yok.
  • theodor  (06.07.15 14:52:44) 
bu kortizonun zararı ne ki?


  • all girls dream  (06.07.15 15:12:14) 
Üstad benim saçımda ve kaşlarımda var. Burun-kulak vs olmadı. Kaşlarımdakini bir türlü geçiremedim şampuan vs de işe yaramıyor. Doktor kortizonlu bir sıvı vermişti kafama damlatıp ovuşturuyordum(adını hatırlamıyorum ama lacivert-beyaz bir kutu) o hemen kesiyordu fakat "çok aşırı olursa kısa süreli kullanılabilir" demişti hani çok abartılı bir hale geldiğinde... O kortizonlu bişey tabii.

Ben saçımdakini Neutrogena T-Gel ile çözdüm. Denerken o işe yaradı bir küsür ay kullanıp bıraktım, sonra 6 ay sonra falan bir daha o şekilde(sürekli kullanılması önerilmiyor) Valla öyle çeşitli şampuanlar saç için denenebilir ama kaşta bile işe yaramadı vücutta ne olur bilemem. Çok abartılı duruma geldiğinde kortizonlu kremler falan şart herhalde başka bir çözümü yok gibi.

herkese geçmiş olsun aynen.
  • rodriguez2  (06.07.15 15:15:27 ~ 15:20:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.