[]

playstation store alışveriş ve ödemesi

Merhaba, psn üyesiyim ve oyun satın alıyorum. Oyun satın almak için biliyorsunuz ki verdiğiniz kredi kartından cüzdanınıza para yüklüyor (TL olarak yüklediğini gösteriyor)

fakat gel gelelim benim kredi kartı hesap ekstremde dolar harcaması olarak görünüyor ve ben bunu bankaya gitmeden ödeyemiyorum. Bunu tl olarak almasının bir ayarı falan yok mu? siz nasıl yapıyorsunuz?


edit: enparam var. call me

 
Büyük ihtimalle usa psn veya bir başka yabancı psn üzerinden işlem yapıyorsun, hesabının türkiye olduğundan emin misin? Normal şartlarda kartının hata verip işlem yapamıyor olman lazım fakat kredi kartın yurtdışı alışverişlere de açıksa bahsettiğin sorunu yaşıyor olabilirsin.

Yeni bir hesap oluşturup, başlangıç ayarlarını, adreslerini vs. Türkiye yaparsan aynı sorunu yaşayacağını sanmıyorum. Bu arada kredi kartı kullandığına göre enpara kullanmıyorsun. Bilmiyorum bilgin var mı ama 100 TL'YE KADAR %5O indirimli alışveriş yapabiliyorsun. Sadece ps store işlemleri için bile hesap açtırmaya değer. Herhangi bir ücreti, masrafı vs. yok. Enpara hesabına 100 TL yüklüyorsun, bunu ps store'a aktarıyorsun, bir sonraki ayın başında 50 TL enpara hesabına geri yatırılıyor.

Bu ara trophy vs. önemsiyorsan yeni açtığın hesap üzerinden indirdiğin oyunları ps'daki tüm hesaplarında oynayabiliyorsun. Ben de ilk aldığımda ücretsiz içerik, demo vs. için ingiltere hesabı açıp uzun süre orda oynamıştım, store üzerinde alışverişe başladığımda türkiye üzerinden hesap açıp indirdiğim oyunları eski hesabımdan oynamaya devam ediyorum.

Uykusuzum biraz cümleleri toparlayamamış olabilir, bir sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Edit: Enpara muhabbet 50 TL için geçerli, 50 yükle 25 al, aklım kitap kampanyasına gitmiş, onda 100-50. Uykusuzum demiştim
  • hatcherman  (06.07.15 13:39:35 ~ 14:27:09) 
enpara al bitane, hemen. para iadesi alırsın. hatta belki yardımcı olabileceğim çok şey daha olabilir. müsait olduğunda dm atabilirsin.

edit : hatcherman yukarda yazmış enpara olayını şimdi gördüm. ama yanlış bildiği bişey var onu da düzelteyim bir ay içerisinde en fazla 25 tl ye kadar indirim alabiliyorsun.

psn plus olarak da endonezya kullanıyorum ben. hatta hiç bir oyunu da tek başına almadım, kardeşlikten primary haklarını satın alıyorum. en baba oyunu 50-60 yl ye. konusalım bence bi ya. hem kimler var kimler yok duyurudan ps da bi konusalım
  • baharat  (06.07.15 14:26:57 ~ 14:29:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.