[]

Hayatımızı Kabusa Çeviren Köpekli Komşu

Merhaba duyuru,

Yaklaşık bir ay önce yeni bir eve taşındık. Yan yana müstakil evlerden oluşan bir bölge (eskiden siteymiş ama şu an site değil kağıt üzerinde).

Karşı evde kiracı olarak oturan bir kadın var, 6+1 evde tek başına oturma sebebi köpekleriyle rahat etmek olan bir kadın, köpeklerle kafayı bozmuş. 3 ya da 4 tane kendi köpeği var, 4-5 köpeğe de sokakta bakıyor. Biz de daha önce köpek baktık, hayvanlarla bir sorunumuz yok ancak hayatımız kabusa döndü. Normalde köpeklerden korkan bir insan değildim, ta ki komşunun 3 köpeği hırlayarak beni kovalayana ve yan komşunun çocuğunu ısırdıklarını öğrenene kadar (Diğer komşu ve bu kadın davalık). Köpeklerden dolayı arabamızdan inip evimize zor giriyorduk zaten, alışveriş yapıyoruz poşetleri eve götürmek iş oluyor.

Kadın sürekli ısırmazlar, uysallar falan diyordu ama bugün durup dururken köpeklerden biri gözümüzün önünde kardeşimi ısırdı. Kadın sadece "ay özür dilerim ya" dedi. Biz de bu durumun üzerine köpeğin aşı karnesini istedik, epey beklettikten sonra getirdi bakın aşıları tam diye ama yazılan tarihlerin üzerinden tükenmez kalemle bariz şekilde oynanmıştı. Bu durumu görünce karnenin fotoğrafını çektik ve veterineri aradık, veteriner komşunun kendi müşterileri olduğunu doğruladı ancak kayıtlara göre 2001 yılından bu yana kardeşimi ısıran köpeğe kuduz aşısı yaptırılmamış (normalde her sene yaptırılması gerekir), yani kadın böyle bir konuda yalan söyledi ve biz de hayvan aşılı diye kardeşimi kuduz merkezine götürmeyecektik veterineri aramasaydık.

Bu durumda ne yapabilirim? Köpekleri bağlamıyor, ağızlık takmıyor, köpekler saldırgan, sokağa salıyor ve kadın kesinlikle köpeklerini haklı görüyor ("Arabaya binmek istemiştir, o yüzden ısırmıştır", "Komşu çiğ et yediriyor, o yüzden ısırıyor." falan diyor kendi ısıran köpeği için, "diğer köpekler zaten benim değil, sokaktalardı ben geldiğimde"). Sahip çıkamıyorsa götürsün barınakta baksın, bizim de kedimiz köpeğimiz oldu ama kimsenin çoçuğunu parçalatmadık. Üstelik bu köpeklere her gün su ve evin artan yemeklerini de veriyorum, buna rağmen saldırıyorlar. Bizim bu durumda herhangi bir yaptırım için hakkımız yok mu?

 
Var tabi ki o kopek direk alinip barinaga goturulur. Biz yillar once kopegimizi gezdirirken bir isletmeci salmis kurt kopegini gecerken geldi bize saldirdi ama derdi bizim kopegi parcalamak zor araya girdik adama soyledik bagla bunu diye degisen bisi olmadi bize burdan gecmeyin dedi hatta :) sokagi kapatti herif kimisi kendini baya hakli goruyor. Neyse arkadas gitti karakola sikayette bulundu mahkeme falan oldu sadece bir kez gittik adam para cezasi aldi ve kopek elinden alinacakti ama baglamasi sartiyla kaldi ve hep bagliydi ondan sonra cunku para cezasi da az degildi 5 yil once 5bin tl ydi yanlis hatirlamiyorsam. Ama siz belediyeyi arayip soyleseniz bile bir seyler yapilir cunku hem isirma var hem serbestler en onemlisi karne gecersiz asilari yok sikayet etseniz cok elinizde malzeme var dayanak var mutlaka yapin. Isirilanlar da acile gidip kuduz asisi olsunlar :))


  • gomugomunoo  (06.07.15 11:40:22) 
birazdan hayvanseverler gelecek ve onlar çok kızgın.

belediye ile görüşerek hem aşı kartlarındaki sahtecilik hem de sahiplenmediği köpeklerin barınağa götürülmesi konusunda yardım alabilirsiniz bence.
  • screamshot  (06.07.15 11:41:25) 
Olayın hayvanseverlikle ilgisi yok, biz de hayvan seviyoruz ama maalesef saldırgan hayvanları bu kadar hayatımızın içinde istemiyoruz. Bir hayvanın sorumluluğunu alıyorsanız başka insanlara zarar vermemesini de sağlamanız gerekiyor. Belediye maalesef bir şey yapmıyor (Çankaya belediyesi), muhit zaten köpek dolu, arabaların yolunu falan kesiyorlar sözde lüks semt ama köy yeri gibi. Durum şu; www.google.com.tr


  • kayranin kedisi  (06.07.15 11:59:04) 
kendi baktığı köpeklerin (sokaktakiler değil) cinsi nedir, biliyo musunuz?


  • reso aga  (06.07.15 12:03:43) 
kadın gerçek bir hayvansever olsaydı önce evindeki köpeklerin bütün aşı ve bakımları tam olurdu.

anlaşılan bu iş mahkemeye kadar uzayacak çünkü laftan anlayan birine benzemiyor. siz yine de bir kere ciddi konuşun, komşularla bir olup mahkemeye gideceğinizi söyleyin. kavga etmeyin hiç, söz dalaşına girmeyin. sadece bildirin ve karar sizin, bizim yapacağımız bu deyin. bağlı olmayan sahipli köpeklerin fotoğrafını çekin. karne fotoğrafını da saklayın.
  • lily briscoe  (06.07.15 13:15:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.