[]

Ya Sonra?

İçimdeki bi sıkıntı mi buhran mi diyim bilmiyorum sizle paylasmak istiyorum duyurucu arkadaşlarım. Ve soracagim ki sizler de aynı duygu-dusunce icinde misiniz? Ve olumsuz bi dusunce sonucta, insani moral olarak yasamdan sogutur. Olumluya nasil ceviriyosunuz, nasil çevrilir?

Şöyle;
Su zamana kadar hep okuduk bi yere gelelim isimiz olsun. Evet bi yere geldik şükür, işimiz var. Hadi genciz diyelim kurslar, gezmeler, yeni yerler görmeler ya da egitim ogretime yuksek doktora diyip devam etmeler derken kendimizi taniyoruz, gelistiyoruz. Yani bi hedef koyup onun icin ugrasiyoruz, kafa yoruyoruz, enerji harciyoruz, zaman harciyoruz. Ileriye yönelik planlar yapıyoruz. Ne biliyim iste mesela baska ile giderim hayali kuruyoruz, isimizde ileri gideriz, yukseliriz diyoruz, evi değiştiririz bu kucuk yetmiyor ya da daha ferah bi yere tasiniriz diyoruz, oraya gidince şöyle şöyle yapariz diyoruz diyoruz diyoruz...

Sonra hep böyle devam etmicektir bi yerde bunlari yapmaktan da bikicaz, yorulacagiz, duracagiz yani. Ve belki de sadece sabah olunca aksami bekleyen aksam olunca da sabahi bekleyenler olacağız. Bu dusunceler beni cok etkiliyor, yani sanki o zaman hep geriye bakip uzulecekmisim gibi, boyle hep bi hüzün olacakmis gibi hissediyorum.

Yas aldikca da yerinde durmayanlar var,bize tas cikartanlar var evet ama bu düşünceler beni düşündürüyor. Istedikleri kadar faal olsunlar, onlarda da bu düşünceler hasil oluyordur bence.

Cevap verenlere selam olsun, tesekkurlerim ucurulsun.

 
bu bir içgüdü bence ve sonu yok,
etrafına bakıp diğer insanların yaptıklarına özenme ve inceden bende bu kişinin sahip olduklarına sahip olmalıyım diyerek kendine hedef koyma gibi geliyor.

İnsan kendini geliştirmeli, yeni yerler görüp ufkunu açmalı bunun sonu yok, istediğini elde ettiğinde, gezmek istediğin yerleri gezdiğinde, evi büyüttüğünde vs vs illa başka ihtiyaçlar başka istekler ortaya çıkacaktır.

Bu yeni isteklerden korkmuyorum her istediğimizi yapacaz diye bir olay yok bunun farkındayım ve böyle yaşıyorum, olursa mutlu olurum olmazsa çok da üzülmem gibi.

Örnek verecek olursam; maddi anlamda tek sahip olmak istediğim araba Ford Mustang sahip olursam ya sonra? Sonrasını sahip olduktan sonra görecem yeni istekler olursa olur olmazsa da olmaz.
Yada Peruda machu picchu yu görmek isteklerimden birisi, görürsem sonra ne isterim bilmiyorum ama mutlaka bir şeyler çıkacaktır bunu yaşayıp göreceğim ve sonrasını dert etmiyorum hiç
  • basond  (06.07.15 10:22:41 ~ 10:24:47) 
maslow'un ihtiyaclar hiyerarsisi'ne bir goz atmani tavsiye ederim. eskilerinin deyimiyle karnin tok, sirtin pek. temel ihtiyaclari giderdikten sonra bundan baska hayatta ne var ki diyorsun, iste bu noktada entellektuel hedefler ortaya cikiyor. cevaplar her insan icin farkli fakat tavsiyem kafandaki temel sorudan baslayarak felsefe kitaplarina bir goz atman. felsefenin isi bu. hayatta varolusuna dair tikandiginda senin icine sinecek cevaplar bulmak.


  • mavicorap  (06.07.15 10:23:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.