[]

Alerjik Astım Problemi

Yakın bir arkadaşımın çocukluğundan beri alerjik astım problemi var. Alerjisi olduğu şeylerin başında elbette kedi tüyü geliyor. 6 aydır kedi olmayan evde bile gözleri kaşınıp nefes problemi yaşadı.

Bu zamana kadar bu hastalıkla yaşamış olsa da alerji düzeltilebilir mi öğrenmek istediği için doktora gidecek.

Benim de kafama takıldı; alerjik astımın alerji tarafını düzeltebilmek için yapılabilecek bir şey var mı?

 
sadece kedi tüyüne allerjisi olmayabilir. başka şeyere de allerjisi vardır muhtemelen.
evet, tedavisi var. bazı durumlarda kendisi de geçebiliyor. tedavide allerjik madde küçük dozlarda enjekjte edilmekte. bu enjeksiyon işlemleri tehlikeli olabilmektedir. o nedenle hastane ortamında yapılmakta. amaç; allerjik maddeye karşı immun sistemi mumkun oduğunca desensitize (duyarlılığı ve verilen cevabı azaltmak) etmektir.

  • ceyrekakıl  (15.09.09 23:48:51 ~ 23:49:30) 
bende ve ailemin bazı fertlerinde de küçük yaşlardan beri var alerjik astım. birincisi kesinlikle sadece kedi tüyüne alerjisi yoktur, pek çok şeye de alerjisi vardır bunun dışında, bu kişiden kişiye değişkenlik gösterir. bir de 6 aydır kedi olmamasına rağmen hala gözleri kaşınıp nefes problemi yaşıyor diyorsunuz bence bu problem evdeki halılardan(cinsinden) da oluyor olabilir(halının tozları da alerjiyi azdırıyor), bunun dışında mevsim geçişlerinde(sonbahar olabilir) astım'ın etkileri artıyordur muhtemelen, bu dönemlerde her gün, hiç bir arahatsızlık hissetmese bile koruyucu hap kullanabilir. kesin tedaviye gelince, aslında astımı ergenlik çağınd atlatabilenler ömür boyu bu rahatsızlıktan kurtulabiliyor(bazı kişiler tabi ki). bunun dışında sağlığına, beslenmesine normal insanlardan 2kat daha fazla dikkat ettiği takdirde tedavi olmasa bile astımın etkilerinden kurtulur. ayrıca astımda aşı tedaviside yapılabilir ama bu oldukça uzun süren bir tedavidir ve maalesef sonuç da kesin değildir.


  • escritor  (16.09.09 00:48:51) 
bazı kişilerde sadece bazı maddelere alerji olabiliyor. mesela bende hiç öyle bir alerjik astım yoktu. herşeyi yerim hiçbişi de alerji yapmaz. sonra hangi marka unuttum üzüm çekirdeği tozu almaya başladım. inanılmaz bişi alerjik astım yapıyor bende, üstelik alerjik astımın ne olduğunu da bilmiyorum. her tarafı temizledim toz aldım filan fark etmedi. üzüm çekirdeği tozunu bıraktım bir daha da asla olmadı. Arkadaşta da sadece kedi tüyüne olabilir.


  • joepiscopo  (16.09.09 07:02:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.