[]

Kaplama Diş

Üst ön iki dişime kaplama yaptırmayı düşünüyorum. Ancak şöyle ki annem birkaç yıl önce dişlerine kaplama yaptırdı (üst dört diş) ve ben ortaya çıkan görüntüden hiç memnun kalmadım. Yapılan dişler, diş etinin bittiği noktada hiç muntazam durmuyorlar mesela biri aşağıda kalmış diğeri yukarı çıkmış gibi değişik. Anlatamıyorum sanırım ama diş hekimleri anlarlar umarım demek istediğimi. Sonra dişler fazlaca ''dolgun'' görünüyorlar.

Ben çok daha düzgün ve kesinlikle dolgun olmayan daha düz, ince etkili bir kaplama diş istiyorum. Ama bunun adı nedir, ne denir bilmiyorum. Arattım baya ama çok fazla çeşit var, kafam karıştı. Bu anlattığıma en yakın ne yapılabilir, adı nedir? Bir de estetik görünüme önem verdiğim için hekim de önemli. Bu konuda önerileriniz varsa o isimlere de açığım. (aşırı pahalı olmaması tercihimdir tabi)


 
Muhtemelen annenizinki metal destekli porselen.

Metal destekli porselenlerde alttaki gri metal yansımasını kapatmak için zirkonyum destekli porselenlere göre daha fazla porselen yığılması yapılır, tabi metal destekli porselenle çok güzel estetik de yakalanabilir ama bu kişiden kişiye, çene yapısı, diş yapısı, hekimin çalıştığı teknisyene kadar çok değişken bir şey.

Annenizin diş eti seviyelerindeki farklılık da ''uygun ise'' gingivektomi denilen çok basit işlemle düzeltilebilir.

Size tavsiyem şu an hali hazırda CAD/CAM sistemleri çalışan kliniklerin sayısı çok arttı böylece klinikte varsa direkt ağızdan, yoksa alınan ölçüye göre dijital tarayıcılar ile okunup minimum hata payı ile çok kaliteli ve estetik protezler kısa sürede hazırlanıyor. Estetik olanlar ''full seramik'' olarak geçer bunlarında bir sürü çeşitleri vardır, zirkonyum destekli, ips-empress gibi. Güvenilir bir hekim bulun onun yönlendirmesi ile CAD/CAM li bir full seramik yaptırın memnun kalmamanız mümkün değil.

Bu mesela ips-empress

www.ivoclarvivadent.us

Ama full seramikler içerisinden seçimde biraz daha hekim yönlendirmesini dinlemekte fayda var yalnız bunlar pahalıdır annenizinkine göre ama sonucu mükemmel olur.

Metal desteklilerde ışık geçirgenliği olmadığı için de ''birkaç dişe'' uygulamalarda daha az tatmin edici bir görüntü çıkıyor, daha opak kalıyor:

www.disdizayn.com

Üst ön iki diş için kesinlikle benim dediğim yöntemi seçin, sonuçta diş sayısı az olduğundan yüksek maliyeti çok etkilemez, ama en az 10-15 sene tatminkar bir görüntü ile sıkıntısız kullanırsınız.
  • neferkitty  (06.07.15 01:49:13 ~ 01:55:16) 
Zirkonyum yaptırın hocam. Sıkıntı yok. Ben yaptırdım eskisinden iyi oldu.


  • tuvalet  (06.07.15 02:15:27) 
  • kayranin kedisi  (06.07.15 10:35:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.