[]

Yabancı Şirket İçin Bilgi Formu

Bir ABD şirketinin Türkiye ofisinde işe başlayacağım da ABD'den kişisel bilgilerimi arşivlemek için bir form yolladılar, ama ABD vatandaşları için olan standart bir form yollamışlar sanırım ve kısa sürede doldurup geri yollamam lazım. Nasıl dolduracağımdan emin olamadığım bölümler var, tecrübesi olanlar yardımcı olursa sevinirim:

1. Social Security / National Insurance Number: Ben ne yazacağım buraya bir Türk vatandaşı olarak? TC kimlik numarası mı yazacağım?

2. Do you require or hold a valid residence or work permit for the country of employment? (If so, please provide a copy): İkametgah mı istiyorlar nedir?

3. Education bölümünde "Course title, Qualification & grade obtained" diye bir sütun var, buraya B.S. Computer Engineering mi yazmalı? Yok mezuniyet notu yazılacaksa mezuniyet ünvanının yazılacağı bir yer yok.

 
1. Bos birakacaksin. SSN amerikada calisan bir resident olmadan alabilecegin bir sey degil. Yok diyeceksin veya.
2. Yok, senin amerikada yasama ve calisma hakkin standart olarak yok. Adamlar senin icin H1-B vizesine basvurmalari gerkeiyor bu da epey pahalli bir process. Ondan dolayi eger varsa isleri daha kolay tabii onu soruyorlar, yok diyeceksin \
3. B.S. Computer Engineering with 3.28/4 GPA diyebilirsin
  • compumaster  (15.09.09 23:40:20) 
2. The country of employment Türkiye zaten, Türkiye'de çalışmamda/oturmamda bir sakınca olmadığını nasıl belgeleyebilirim ki?


  • crown  (15.09.09 23:45:30 ~ 23:48:02) 
Ha turkiye ofisi kismini kacirmisim.
2. Ikametgah ve kimlik fotokopini gonder o zaman. Sacma bi soru olmus bu baglamda.
Bu durumda 1. yere de TC kimlik nonu doldurabilirdin ama adamlar spesifik olarak SSN istemis.
  • compumaster  (15.09.09 23:49:56) 
National Insurance Number yerine Sosyal Güvenlik Kurumu numarası mı yazmak uygun olur acaba TC Kimlik no yerine. İkametgahı da İngilizceye tercüme ettirmek lazım tabi bir de o zaman. Amma eziyet...


  • crown  (16.09.09 00:00:15) 
evet SSK yazabilirsin belki, bence bos birak bir ayri kagida yaz bunlari boyle boyle diye acikla.

genelde yeminli tercumana ihtiyacin olmuyor, sen kendin cevirip, bu dogrudur diye soz veriyorsun imzaliyorsun falan.
  • compumaster  (16.09.09 00:30:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.